Helyi közélet

2019.03.31. 08:31

Ingyenesen szűrtek a községben

Esztár - Tapasztalat, hogy a lakóhelyükön szívesebben elmennek az emberek az egészségük felmérésére.

Esztár - Tapasztalat, hogy a lakóhelyükön szívesebben elmennek az emberek az egészségük felmérésére.

Az év második szűrővizsgálatára hívták a helyi lakosokat a Létamed Egészségcentrum orvosai. A múlt évben egy képviselőtestületi döntés értelmében a kommunális adó fizetési kötelezettsége alól kaphat mentességet az a helyi lakos, aki az ingyenes, helyben végzett vizsgálatokra elmegy, és igazolást kap róla. Ezek lehettek: tüdőszűrés, méhnyakszűrés, vastagbélszűrés, mammográfia, prosztataszűrés, anyajegyszűrés, szájrákszűrés. Tavaly június 15-16-án már tartottak egy egészségnapot, amin sokan vettek részt. A második nap végére elérte a résztvevők létszáma a 200-at.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Idén február 23-án már és március 30-án is a művelődési házban reggel 9 órától 13 óráig várták a vizsgálatra jelentkezőket. Simonné Varga Csilla, a Létamed vezérigazgatója elmondta, hogy 130-an voltak az ingyenes vizsgálatokon, legnagyobb érdeklődés a bőrgyógyászati szűrés iránt volt. Nagy örömére szolgált, hogy az emberek fontosnak tartják az egészségüket, és tapasztalata az, hogy a lakóhelyen szervezett szűrésre többen elmennek, mintha messzebbre kellene utazni – tette hozzá az igazgatónő.

- Nagyné Kelemen Mónika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában