Helyi közélet

2019.03.13. 17:46

Értékelnünk kell, hogy ez folyik a csapból!

Debrecen - Megnyitják a vízműtelepeket, felújítják a Keleti-főcsatorna tisztítóművét, és kinyit a „macsi Balcsi” is.

Debrecen - Megnyitják a vízműtelepeket, felújítják a Keleti-főcsatorna tisztítóművét, és kinyit a „macsi Balcsi” is.

– Szeretnénk nyitni a lakosság felé, hogy mindenki felismerje, mekkora érték a víz, amely fogyasztható formában rendelkezésünkre áll a konyhákban, fürdőszobákban – mondta Bakondi Patrik, a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. (TRV) vezérigazgatója a társaság szerdai sajtótájékoztatóján. Az esemény célja volt bemutatni a vállalat azon oldalát, amelyik talán kevésbé ismert a lakosság körében. A társaság hazánk egyik legjelentősebb víziközmű-szolgáltatója: jelenleg Hajdú-Bihar megyén kívül öt másik megyében, 254 településen gondoskodik mintegy 700 ezer lakos ivóvízellátásáról. Tevékenységi körébe tartozik ezenkívül a szennyvizek tisztítása és elvezetése, mellyel hozzájárul környezetünk védelméhez, valamint a régió mezőgazdasági és ipari vízigényét is kielégíti csatornák üzemeltetésével és öntözéssel.

Bár Debrecennek nem ez a társaság szolgáltatja a vizet, mégis több szál is köti a városhoz.

– A környező településeken a TRV a szolgáltató, ezért a Füredi úti telephelyünkön megtalálhatók a kollégáink. Szintén Debrecenben van akkreditált laboratóriumunk, amely Európa tíz legjobb laboratóriuma között van, és a debreceni repülőtéren működik – foglalta össze Kormos Helga PR- és marketing-csoportvezető. A társaság ezenkívül a Debreceni Vízmű Zrt. részére ad át vizet.

– A Keleti-főcsatorna-tisztítóműben Debrecen éves vízfogyasztásának egyharmadát biztosítjuk, körülbelül 4,3 millió köbméternyi mennyiséget. Ez víz a Balmazújvárosi úton lévő telepre kerül, s onnan rétegvízzel összekeverve juttatják el a lakossághoz a debreceni vízműben dolgozó kollégák – tájékoztatott Pataki Zoltán főmérnök. – Ez a tisztítómű több száz millió forintos beruházással jelentős mértékű felújításon megy keresztül azért, hogy a társaság megfelelő minőségű ivóvizet szolgáltathasson a Debreceni Vízmű Zrt. számára – egészítette ki az információt Bakondi Patrik. Megtudhattuk tőle azt a jó hírt, hogy a Látóképi Tófürdő – melyet szintén a TRV üzemeltet – idén is várni fogja a strandolni vágyókat.

A TVR kiemelt fontosságúnak tartja a környezettudatosságra nevelést, ezért a víz világnapjához kapcsolódva több vízműtelepét is megnyitja. – Immár hagyománnyá vált, hogy a víz világnapján óvodások, iskolások látogatnak el hozzánk, hogy megismerkedjenek azzal a folyamattal, amelyben a víz a föld mélyéből eljut otthonukba, a vízcsapokig – mondta Kanyuk János főmérnök.

PtkI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában