Helyi közélet

2019.03.18. 14:07

Állami elismerés egyetemi oktatóknak

Debrecen - A nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Érdemrend közép- és lovagkeresztjét, Liszt Ferenc-díjat, valamint Batthyány-Strattmann László-díjat vehetett át a Debreceni Egyetem három professzora és egy adjunktusa.

Debrecen - A nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Érdemrend közép- és lovagkeresztjét, Liszt Ferenc-díjat, valamint Batthyány-Strattmann László-díjat vehetett át a Debreceni Egyetem három professzora és egy adjunktusa.

A belgyógyászat területén több évtizede lelkiismeretesen, kiemelkedő színvonalon végzett gyógyító és szakmai munkája, valamint sokrétű tudományos tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült Illés Árpád, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese. A Hematológiai Tanszék vezető egyetemi tanára részére Áder János köztársasági elnök adta át az elismerést március 15-én a Parlament kupolacsarnokában.

Kiemelkedő színvonalú munkájáért a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Bálint Péter, a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karának dékánja, az Irodalmi, Kommunikációs, Kulturális Antropológiai Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára. A József Attila-díjas író Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások minisztertől vette át az elismerést március 12-én a Várkert Bazárban.

Kiemelkedő zenei előadóművészi tevékenysége elismeréseként Liszt Ferenc-díjat kapott Mohos Nagy Éva operaénekes, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar professor emeritája. A kitüntető címet szintén Kásler Miklós adta át szerdán a Pesti Vigadóban.

Ugyanezen az ünnepségen az egészségügyi ellátás fejlesztéséhez történő szakmai, közszolgálati és tudományos tevékenységének elismeréseként Batthyány-Strattmann László-díjat kapott az emberi erőforrások minisztertől Urbancsek Hilda, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Onkológiai Intézet Sugárterápia osztály egyetemi adjunktusa.

- Debreceni Egyetem -


[related-post post_id="4174398"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában