Helyi közélet

2019.03.04. 13:09

A térség közepesen fertőzött droggal

Hajdúsámson - A Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok tartottak szakmai napot.

Hajdúsámson - A Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok tartottak szakmai napot.

A város Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma (KEF) szervezésében megyei szintű szakmai napot tartottak pénteken Hajdúsámsonban. A megye kilenc városából, több mint 20 szervezet képviselte magát a rendezvényen. A résztvevők a társadalmilag is fontos témában előadásokat hallgathattak meg.

– Hajdú-Bihar megyében létezik, jelen van a kábítószer probléma. Bármelyik társadalmi réteget érintheti. A térség közepes mértékben fertőzött, éves szinten 200 büntetőeljárás indul a megyében kábítószer kereskedelem és birtoklás miatt – mondta Juhász Zoltán alezredes.

A prezentációk tartalmaztak információt a megye kábítószerhelyzetéről, a rendőrségi lefoglalások, illetve a szegregátumokban végzett kutatások adatokról. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság osztályvezetőjétől tájékoztatást kaptak a kormány drogpolitikai terveiről, és volt előadás a helyi KEF-ek szerepéről.

– Sajnos nálunk is jelen van a drog, de próbáljuk kordában tartani a fogyasztását. Megteszünk mindent, hogy felhívjuk a fiatalok figyelmét a veszélyekre – nyilatkozta Antal Szabolcs polgármester, a helyi KEF elnöke.

A délutáni workshopok keretében a KEF-ek együttműködési lehetőségeiről, a hatékonyabb működés feltételeiről oszthatták meg egymással nézeteiket a résztvevők.

- Dandé Melinda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában