Helyi közélet

2019.03.27. 17:28

360 fokos videó: anyjukon csimpaszkodnak a makibébik

Debrecen - A Nagyerdei Kultúrpark látogatói húsvéttól testközelből is találkozhatnak a mindig játékos gyűrűsfarkú makikkal a Katta-sétányon.

Debrecen - A Nagyerdei Kultúrpark látogatói húsvéttól testközelből is találkozhatnak a mindig játékos gyűrűsfarkú makikkal a Katta-sétányon.

A kellemes tavaszi időben a debreceni állatkert lakói is kimerészkedtek a szabadba, köztük a katták is, akik tárt karokkal ültek és szívták magukba a napfény meleg sugarait. A nap sztárjai is ők voltak, mivel március 19-én egy, míg 23-án iker makibébikkel gyarapodott a cívisvárosi kattaállomány. A jelenleg körülbelül 80 grammos csöppségek több mint négy hónapot követően jöttek a világra. Az életerős kicsik tapasztalt anyjuk szőrébe kapaszkodva töltik mindennapjaikat.

Simogatni tilos!

Bajkán János főápoló kiemelte: minden évben előfordul, hogy ikrek születnek a madagaszkári gyűrűsfarkú makik családjában.

– Alapvetően barátságos állatok, erős náluk a szociális háló. A kis csapaton belül hierarchia van, egy vezérnőstény irányítja a többieket, viszont a vezérhím szerepe csak abban nyilvánul meg, hogy a szaporodás joga az övé – mondta. A névválasztás még várat magára, ám az állatkert kedvelőire hagyják majd a döntést. A főápoló kihangsúlyozta azt is, hogy mindenkit arra figyelmeztetnek, a rajzfilmből is jól ismert makikat a barátságos természetük ellenére is tilos megsimogatni.


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera háta mögött! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!


[related-post post_id="4185061"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában