Helyi közélet

2019.02.27. 14:18

Ha elfogyott a borunk, a madarak örülhetnek

Debrecen - Ha van otthon kiürült borosüvegünk, most felhasználhatjuk egy igazán nemes célra.

Debrecen - Ha van otthon kiürült borosüvegünk, most felhasználhatjuk egy igazán nemes célra.

Az otthon ide-oda hánykolódó üres borosüvegek újrahasznosításának számos módja ismert, ezek közül az egyik legjobb, ha eleségadagolós madáretetőt készítünk belőlük – ajánlja az Otthonlap.hu. Természetesen a borosüvegen kívül egyéb, dekoratív palackok is megfelelnek a célra.

Dizájntól függően a madár­etető elkészítéséhez szükségünk lehet egy jó üvegvágóra vagy fúróra, no meg védőfelszerelésre (védőszemüvegre, kesztyűre) is, hogy megelőzzük az esetleges baleseteket. Elsősorban azoknak a biztos kezű ezermestereknek érdemes belevágniuk egy ilyen nehézségű projektbe, akik már rendelkeznek némi tapasztalattal üvegvágás és -fúrás terén. A kezdők pedig ne szégyelljék gyakorlott társaik segítségét kérni ennek a munkamozzanatnak az elvégzéséhez.

Természetesen léteznek olyan megoldások is, amelyekhez nem kell kivágnunk, kifúrnunk az üveg oldalát vagy levágnunk a talpát – mutatnak rá az összeállításban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában