Helyi közélet

2019.02.12. 08:36

Balesethez és tüzekhez riasztották a lánglovagokat

Hajdú-Bihar - Több esethez is vonulniuk kellett a tűzoltóknak hétfőn. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Hajdú-Bihar - Több esethez is vonulniuk kellett a tűzoltóknak hétfőn. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Hétfő hajnalban a derecskei Szováti úton egy családi házba a szén-monoxid érzékelő bejelzett. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak helyszínre, akik méréseket végeztek. Az eredmények kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegő. A mentőszolgálat a házban élő embert kórházba szállította kivizsgálásra.

Tűz keletkezett tegnap reggel egy óvoda melléképületében Biharnagybajomban, a Mátyás király utcában. Tíz kisméretű szalmabála kapott ott lángra. A püspökladányi hivatásos tűzoltók és a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult a helyszínre. A tüzet két vízsugárral oltották el. Riasztották a mentőszolgálatot is, mert az óvoda egyik alkalmazottja megsérült a tűzben. Az óvodában a fűtés más módon megoldott maradt, de az elektromos vezetékek átvizsgálása miatt, húsz kis óvodást egy másik intézménybe vittek át a hétfői napra.

Délután három személygépkocsi ütközött össze az M3-as autópályán Hajdúnánás közelében. A hajdúnánási és hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez, akik átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat. A balesetben nem sérült meg.

A debreceni Császár Péter utcában egy családi ház egyik helyiségében a felhalmozott szemét égett este. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Az épület nem tartózkodott senki, így személyi sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában