Helyi közélet

2019.02.14. 11:16

Bach, Hitchcock és Almási Kitti

Debrecen - A 29. Debreceni Tavaszi Fesztivál a műfajok kavalkádjában zajlik.

Debrecen - A 29. Debreceni Tavaszi Fesztivál a műfajok kavalkádjában zajlik.

– Az évfordulók, az önismeret és a műfajok egymásba kapaszkodása jegyében állt össze az idei Debreceni Tavaszi Fesztivál programsorozata – fogalmazott Komolay Szabolcs alpolgármester a rendezvény a csütörtöki beharangozóján a Kölcsey Központ Báltermében.

– Annak a fejlődésnek, melynek köszönhetően Debrecen léptékváltás előtt áll, a kultúra adja a lelkét, így különös jelentőséggel bír az idei tavaszi fesztivál. Ebben az évben a programok összeállítása során a műfajok átjárhatóságára törekedtünk, így terveink között szerepel kibővíteni a kulturális színtereket. A Bach mindenkinek Fesztivál címmel Debrecenben és a megyében március 17. és 22. között minden program ingyenesen látogatható lesz. A világhírű rendező, Alfred Hitchcock születésének 120. évfordulója alkalmából filmvetítéssel készülünk – fogalmazott Komolay Szabolcs.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón kiemelte: Debrecenre a jó értelemben vett kultúrzaj jellemző, hiszen a hét minden napján számos művészeti élményben lehet része az érdeklődőknek. A szervezés során arra törekedtünk, hogy mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelő programokat. A zene és a költészet találkozása várható az idén 50 éves Kaláka zenekar és Lackfi János költő közös produkciójában, valamint a Honeybeast fellépése a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével. Az egészség és az önismeret jegyében dr. Almási Kitti és Mező Misi énekes tart előadást a március 16. és 27. között zajló Debreceni Tavaszi Fesztivál során – tudtuk meg Bódor Edittől.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában