Helyi közélet

2017.12.30. 12:27

Segítik a gyermekek tanulását, nevelését is

Pocsaj - A Pocsajban élő romák szegregált élethelyzetének felszámolását célozta meg egy projekttel a kisebbségi önkormányzat.

Pocsaj - A Pocsajban élő romák szegregált élethelyzetének felszámolását célozta meg egy projekttel a kisebbségi önkormányzat.

A napokban értesültek róla, hogy erre megvan a közel 200 millió forint. A három évig tartó program hamarosan elkezdődik – tájékoztatta a lapot Simon Csaba, Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Hétvégi programok

A programok a képzéseken túl, közösségi, egészségfejlesztési és foglalkoztathatóságot javító elemeket tartalmaznak. A gyerekeknek biztosítják az iskolai előmenetelük sikerességét segítő délutáni és hétvégi programokat. Szociális, szolgáltató pontokat hoznak létre a község két pontján. – A szegregált, mélyszegénységben élő, hátrányos helyzetű emberek felzárkózásának, társadalmi integrációjának elősegítése a legfőbb célunk ezzel a projekttel, mely reményeink szerint sikeres lesz. Ehhez természetesen a közös munka, az összefogás nagyon fontos, hiszen nem egyemberként, hanem csapatként kell dolgozni – hangsúlyozta a roma vezető.

HBN–NKM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában