Helyi közélet

2017.12.21. 14:08

Reformáció, vetélkedő, jókedv az évfordulón

Berekböszörmény - A helyi nevezetesség is szerepelt a verseny feladatai között.

Berekböszörmény - A helyi nevezetesség is szerepelt a verseny feladatai között.

A reformáció 500. évfordulója tiszteletére Luther és kora címmel tankerületi versenyt rendeztek a berekböszörményi iskolában.

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ iskolái közül 16 nevezett a vetélkedésre. A programot Nagy Ernő polgármester nyitotta meg. A rendezvényre érkezett gyermekek és kísérőik délután megtekintették a helyi református templomot; Tóth Tibor református lelkész ismertette a település és a templom történetét. Kiemelte, hogy a meglátogatott templom a bihari térség egyik legrégebbi építményeinek maradványát rejti magában. A látottakat és a hallottakat is fontos volt megjegyezni, mert azokat később, a vetélkedőn fel tudták használni. A gyerekek riportot készítettek, s azt be is mutatták.

A további feladatok az általános iskolai történelem-tananyagra és a Luther című filmre épültek. A hangulatos versenyből, amelyet Víghné Margitai Csilla történelemtanár vezetett, a gyerekek, sőt a felnőttek is sokat tanulhattak. Hodosán Csaba, a tankerület munkatársa értékelte a tapasztaltakat, s adta át a díjakat a versenyzőknek, továbbá az emléklapokat a kísérő és felkészítő tanároknak.

HBN–VJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában