Helyi közélet

2017.12.13. 18:25

Lesz pénz a Latinovits Színház befejezésére?

Debrecen - Több fontos témát is napirendre tűznek a debreceni önkormányzat csütörtöki közgyűlésén.

Debrecen - Több fontos témát is napirendre tűznek a debreceni önkormányzat csütörtöki közgyűlésén.

Az egyik előterjesztés szerint például kiírták azt a város vezetői által régóta várt pályázatot, melynek jóvoltából pénzt remélnek a csaknem 10 évvel ezelőtt félig elkészült, Csapó utcai Latinovits Színház építkezésének befejezéséhez. Amennyiben nyer az önkormányzat, a beruházás jövő nyáron indulhat.

A csütörtöki közgyűlés elé kerülő felhívás szerint elsősorban magyar–román határ menti színházi együttműködésekre lehet pénzt kérni. Ezért többek között a nagyváradi Szigligeti Színházzal nyújtanának be jelentkezést. Siker esetén a hivatalosan Fórum Művészeti Központ és Értéktárnak nevezett intézményben színész-továbbképzőhely jönne létre. Nyertes pályázat esetén a 6 és fél millió eurós beruházás jövő év június 1-jén kezdődhet.

Két másik előterjesztés arról szól, hogy a Debreceni Egyetem 25–25 százalékos tulajdonrészt szerezne a Botanikuskertben található Tudományos Élményközpontot működtető cégben és a Pallagra tervezett nemzetközi iskolát majdan fenntartó vállalkozásban. Az Agóra Közhasznú Nonprofit Kft., illetve a Denok Debreceni Nemzetközi Oktatási Központ Közhasznú Nonprofit Kft. üzletrészéért egyaránt 750–750 ezer forintot kapna a város.

Kiírták azt a pályázatot, mely révén a debreceni önkormányzat befejezhetné a Csapó utcai Latinovits Színház építését.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában