Helyi közélet

2017.12.13. 08:26

Ítélethirdetés várható a polgárőrvezető ügyében

Hajdúböszörmény - Megtörtént-e a kétmilliós csalás? – erről kell döntenie a tanácsnak.

Hajdúböszörmény - Megtörtént-e a kétmilliós csalás? – erről kell döntenie a tanácsnak.

  • Kedden folytatódott a pere a böszörményi járásbíróságon Tóth Attilának, aki ellen tavaly novemberben Túrós András OPSZ-elnök mellett egy rendvédelmi ruhák forgalmazásával foglalkozó alsózsolcai cég vezetője, M. János tett feljelentést.
  • Ez a vállalkozás 2016 elején nyert láthatósági mellényekre vonatkozó közbeszerzésen. Az ügyészség szerint a mellényeket gyártó hajdúböszörményi vállalkozásnál jelent meg Tóth Attila 2016 április végén, és kért 2 millió forintot azzal, hogy a pénzt Túrós Andrásnak kell továbbítania.
  • Az utolsó szó jogán fogalmazott így Tóth Attila, a megyei polgárőrszövetség elnöke az ellene folyó eljárás utolsó tárgyalási napján, a Hajdúböszörményi Járásbíróságon.

    Tóth Attila ellen tavaly novemberben egy rendvédelmi ruhák forgalmazásával foglalkozó alsózsolcai cég vezetője tett feljelentést. Ez a vállalkozás másfél évtizede az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) beszállítója, 2016 elején szintén indult láthatósági mellényekre vonatkozó közbeszerzésen. Nyert is, és a szerződést májusban írták alá. A leszállítandó mellényeket egy hajdúböszörményi vállalkozás gyártotta.

    A keddi tárgyaláson | Fotó: Molnár Péter

    Az ügyészség szerint ez utóbbinál jelent meg Tóth Attila 2016 április végén, és kért kétmillió forintot a cégvezetőtől arra hivatkozva, hogy a pénzt az „Öregnek”, azaz Túrós András OPSZ-elnöknek kell továbbítania megközelítőleg tíz nap múlva. A vád szerint Tóth ezt meg is kapta.

    „Nincs bizonyíték”

    A csütörtöki tárgyalás során immár a vád és a védelem képviselői is ismertették az álláspontjukat. Az ügyész szerint Tóth Attila elkövette a terhére rótt bűncselekményt, s emiatt határozott idejű, felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. Ezzel szemben Tóth Attila ügyvédje többek közt azt hangsúlyozta: nincs racionális magyarázat, nincs bizonyíték, és például ujjlenyomatot se vettek a megtalált pénzes tasakról. Beszéde zárásaként az ügyvéd azt kérte, hogy mentsék fel Tóth Attilát a bűncselekmény vádja alól.

    Lugosi Tímea bíró december 15-én hirdet ítéletet.

    HBN


    [related-post post_id="3687714"]

    [related-post post_id="3687530"]

    [related-post post_id="3661214"]

    [related-post post_id="3636827"]

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában