Helyi közélet

2017.12.01. 17:04

Időjárás-jelentés - 2017. december 1.

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Európa középső területén ciklon örvénylik. Előoldalán, illetve a hozzá tartozó frontok mentén erősen felhős az ég, több helyen fordul elő eső, havas eső, északabbra havazás. A ciklon hátoldalán szakadozott a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, elszórtan havazás, hózápor is kialakul. Az Atlanti-óceán és Kelet-Európa fölött anticiklon található, a Pireneusi-félszigeten gyengén felhős, napos az idő, keleten azonban több helyen felhős az ég, néhol tartósan ködös az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon, északkeleten -1 és -8 fok között változik, de a Skandináv-félsziget északi részén -17, -22 fok is előfordul. Közép- és Nyugat-Európában általában 0 és +8, délen 10 és 18 fok között alakul a csúcshőmérséklet, sőt Szicíliában és Görögország déli területein a kora délutáni órákra helyenként 20, 21 fokig melegszik fel a levegő. Szombat estig a Kárpát-medence fölé többnyire alacsony nedvességtartalmú, továbbra is hideg levegő áramlik.

Várható időjárás az ország területén szombat estig

Éjszaka eleinte gyengén felhős időre számíthatunk, majd főként az északi és középső tájakon köd, az Északi-középhegység térségében zúzmarás köd képződik, illetve a Tiszántúlon megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem várható, legfeljebb a ködös területeken lehet szitálás, hószállingózás. Holnap az ország nagy részén a köd feloszlása után változóan felhős lesz az ég, de helyenként tartósabban megmarad a köd és az alacsonyszintű felhőzet, illetve a Tiszántúlon erősen felhős lesz az ég. A keleti határvidéken helyenként kisebb eső, havas eső, havazás előfordulhat, másutt csapadék nem valószínű. Ma mérsékelt marad a légmozgás, holnap megélénkül, néhol megerősödik az északi szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -6 fok között alakul, de a havas, szélvédett, derült vidékeken -7, -10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton -2 és +4 fok között várható.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában