Helyi közélet

2017.12.04. 08:52

Hagyományos ételek és remek műsorok Bagaméron

Bagamér - Több mint harmincféle krumplis ételt kóstolhattak a bagaméri fesztiválozók.

Bagamér - Több mint harmincféle krumplis ételt kóstolhattak a bagaméri fesztiválozók.

Nagyszabású krumplifesztivált rendezett a Bagaméri Hagyományőrző Kör, Somogyi László elnök szervezésében, a hétvégén. A megnyitót Orvos Mihály polgármester tartotta, beszédében ismertetve a krumplis készítmények sokféle változatát. Ebben a bagamériek és a környéken élők is jeleskednek.

Messziről is érkeztek

Somogyi László háláját fejezte ki a rendezvény tevékeny résztvevőinek. Ruszoly Barnabás helytörténész méltatta a Hagyományőrző Kör tevékenységét, majd elismeréssel szólt a rendezvényről.

A fesztiválon több mint harmincféle burgonyás készítmény került terítékre, azokat megkóstolhatták a vendégek, akik nemcsak helyből, hanem a szomszédos településekről, sőt még az országhatár túloldaláról is érkeztek.

A résztvevőket Orvos Mihály oklevéllel díjazta. Az ünnepélyes alkalmat színesítette a helyi óvodások, iskolások, énekesek szereplése, valamint a trombitaszóló hangja. A szomszédos helységekből érkezettek is bemutatták műsoraikat a színpadon.

HBN–Szász Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában