Helyi közélet

2017.12.21. 14:10

Főnix Fixed Gear: mi nem foglalkozunk migránsokkal

Debrecen - A kerékpáros szervezet szerint nincs pályázatuk az Alternatív Közösségek Egyesületénél.

Debrecen - A kerékpáros szervezet szerint nincs pályázatuk az Alternatív Közösségek Egyesületénél.

A Főnix Fixed Gear csoport tagjai sem közvetlenül, sem közvetetten nem részesülnek az Alternatív Közösségek Egyesülete által kezelt támogatási forrásból – közölte lapunk megkeresésére kedd este a csoport. Ennek előzménye, hogy Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn azt mondta: a cívisvárosban is megjelent egy Soros György által támogatott civilszervezet.

Kósa Lajos szerint az Alternatív Közösségek Egyesülete a milliárdostól csaknem 130 millió forintot kapott, melyből később a migránsok betelepítését akarják segíteni. Kósa szerint ők olyan csoportoknak adják tovább a pénzt, mint például a Bike Maffia, a Natív és a Főnix Fixed Gear. A Főnix Fixed Gear közleménye szerint soha nem foglalkoztak „migránsok” betelepítésével, és a jövőben sem kívánnak ezzel foglalkozni, illetve Soros Györgyhöz köthető szervezettől nem részesültek támogatásban.

(A Főnix Fixed Gear válaszának szövege egyébként szinte teljes mértékben megegyezik a Bike Maffia, illetve a Natív válaszaival – melyeket szerdán olvashattak.)

HBN–OCs


[related-post post_id="3715755"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában