Helyi közélet

2017.12.12. 09:38

Felrobbant egy gázpalack a lángoló bagosi kazánházban

Hajdú-Bihar - Komádiban hétfőn többen rosszullétre panaszkodtak egy iskolában, negyvenhárom gyermeket és nyolc felnőttet kórházba is szállítottak. Ügyeleti hírek hétfőről.

Hajdú-Bihar - Komádiban hétfőn többen rosszullétre panaszkodtak egy iskolában, negyvenhárom gyermeket és nyolc felnőttet kórházba is szállítottak. Ügyeleti hírek hétfőről.

A katasztrófavédelem illetékese elmondta, hétfő hajnalban Hajdúbagoson, a Dózsa György utcában húsz négyzetméteres lakóház mellé épített kazánház teljes terjedelmében égett. A tűz a tetőszerkezetre is átterjedt. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy gázpalack a tűz miatt felrobbant. Az egységek két vízsugárral oltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt, de jelentős anyagi kár keletkezett.

Egy családi ház kéményében nagy mennyiségű korom égett hétfő reggel Kismarján, a Bihari utcában. A tűz nem terjedt át a tetőszerkezetre. A létavértesi és berettyóújfalui tűzoltók kéziszerszámokkal eltávolították az izzó részeket.

Hétfő délelőtt Biharugrán, a Halastavaknál nagyméretű faág dőlt az úttestre, és akadályozta közúti forgalmat. A komádi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel a faágat eltávolították.

Hajdúnánáson, a Báthori és a Táncsics Mihály utca kereszteződésében két személygépkocsi ütközött össze hétfőn délelőtt. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók az autókat áramtalanították. A baleset során nem sérült meg senki.

Fotó: katasztrófavédelem

Az erős szél miatt villanyvezetékre szakadt egy fenyőfa hétfő délelőtt Debrecenben, a Nagycsere tanyában. A fenyő a közlekedési utat is elzárta. Az áramszolgáltató szakemberei a villanyoszlopot áramtalanították, majd a debreceni hivatásos tűzoltók a fát láncfűrész segítségével eltávolították.

Egy személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött hétfőn kora délben Debrecenben, a 33-as út százharmadik kilométerszelvényénél. A debreceni hivatásos tűzoltók az autón elvégezték a feszültségmentesítést.

Hétfő délután többen rosszullétre panaszkodtak egy általános iskolában Komádiban, a Petőfi Sándor utcában. A helyszínre elsőként kiérkezett komádi önkormányzati tűzoltók megállapították, hogy az épületben három nyílt égésterű gázkazán működik. A helyszínre érkeztek a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók is, akik az intézmény több helyiségében gázkoncentrációt mértek. Az iskolában ötvenegyen tartózkodtak. A mentőszolgálat kivizsgálásra kórházba szállított negyvenhárom gyermeket és nyolc felnőttet. A műszaki mentést a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A kórház információi szerint négy gyermek és három felnőtt kórházban maradt megfigyelésen. A gázszolgáltató az épületben található három gázkazánt lezárta.

A Hajdúböszörmény és Hajdúhadház közötti útszakasz mentén egy közel húsz méteres magas fa kettéhasadt és az úttestre dőlt. Hétfő éjjel a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és motoros láncfűrésszel eltávolították a fák, mely a közúti forgalmat veszélyeztette.

Hajdú-Bihar megyében az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására. A szolgálatot ellátó állomány négy személyt fogott el, akik közül három főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy főt pedig a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök tíz személyt állítottak elő, köztük két főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés tíz esetben történt.

A megyénkbeli mentők hétfőn 238 feladatot láttak el. A komádi szén-monoxid mérgezésen kívül egyéb említendő esemény nem történt, tájékoztatott az OMSZ illetékese.


[related-post post_id="3707200"]

[related-post post_id="3706912"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában