Helyi közélet

2017.12.20. 12:19

Cáfolnak a debreceni civilek

Debrecen - A két szervezet állítja, nincs közük migránsok betelepítéséhez.

Debrecen - A két szervezet állítja, nincs közük migránsok betelepítéséhez.

A Debrecen Bike Maffia nem pályázik az Alternatív Közösségek Egyesülete által kiírt pályázatra. A csoport tagjai sem közvetlenül, sem közvetetten nem részesülnek az egyesület által kezelt támogatási forrásból – közölte lapunk megkeresésére a Debrecen Bike Maffia.

Ennek előzménye, hogy Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn azt mondta: a cívisvárosban is megjelent egy Soros György által támogatott civilszervezet. Az Alternatív Közösségek Egyesülete a milliárdostól csaknem 130 millió forintot kapott, melyből később a migránsok betelepítését akarják segíteni. Kósa szerint ők olyan csoportoknak adják tovább a pénzt, mint például a Bike Maffia, a Natív és a Főnix Fixed Gear.

A Debrecen Bike Maffia közleménye szerint soha nem foglalkoztak „migránsok” betelepítésével, és a jövőben sem kívánnak ezzel foglalkozni, illetve Soros Györgyhöz köthető szervezettől nem részesültek támogatásban.

A Natív Csoport úgy reagált, hogy nem pályáznak az Alternatív Közösségek Egyesülete által kiírt pályázatra. A csoport tagjai sem közvetlenül, sem közvetetten nem részesülnek az egyesület által kezelt támogatási forrásból. A Natív szintén soha nem foglalkozott, és a jövőben sem akar „migránsok” betelepítésével foglalkozni. Állítják, hogy közvetlenül nem kaptak támogatást egyetlen, Soros Györgyhöz köthető szervezettől sem. Egyszer­smind közvetve egyik tagjuk ösztöndíjként és közösségszervezésre 2016-ban 5 millió, 2017-ben 3 millió 76 ezer forintot vett fel – írták kérdésünkre.

HBN-OCs


[related-post post_id="3714268"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában