Helyi közélet

2017.12.04. 08:43

Bállal segítik az iskolájukat Nyíracsádon

Nyíracsád - Advent előtt szerveztek jótékonysági iskolabált a nyíracsádi Szent Piroskában.

Nyíracsád - Advent előtt szerveztek jótékonysági iskolabált a nyíracsádi Szent Piroskában.

Ebben a tanévben nem vártak farsangig, már advent előtt jótékonysági iskolabált szerveztek a Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskolában. A rendezvénynek november 11-én a helyi művelődési ház nagyterme adott otthont. Mintegy százötvenen gyűltek össze a nemes ügy érdekében. A jótékonysági bál fővédnöke Kocsis Fülöp érsek, metropolita, védnöke dr. Nagy János polgármester. A rendezvényt idén is megtisztelte jelenlétével Tasó László államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Nyíracsád díszpolgára, valamint Seszták István főhelynök is.

A Káli Anna rajztanárnő által megálmodott, s szorgos pedagóguskezek segítségével kivitelezett dekoráció lenyűgöző volt, ami minden érkezőnek megadta a kellemes alaphangulatot. Az estet az iskola életéről Kedves György által készített filmes összeállítással kezdték, majd Puskás Evelin táncpedagógus vezetésével a 8. osztályos tanulók cselsztonnal nyitották meg a bált. Ezt követően a Szabó Mihályné vezette énekkar és citeraegyüttes dalcsokra, az iskola egykori diákjainak humoros jelenete, valamint a debreceni Dobrossyék bűvészshow-ja következett.

Tánc hajnalig

A műsort követően Tasó László, dr. Nagy János, Seszták István, majd Garda László igazgató köszöntötte a vendégeket és nyitotta meg a bált. A vacsora előtt Tóth Elek parókus atya mondott asztali áldást, majd a szülőkből, pedagógusokból és támogatókból álló vendégsereg hamar elfoglalta a táncparkettet, ami szinte csak a tombolasorsolás idejére maradt üresen. A bál bevételével az iskola informatikai eszközeinek fejlesztéséhez járulnak hozzá, valamint a tehetséges tanulók versenyeken való részvételét támogatják.

HBN–KZE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában