Helyi közélet

2017.11.13. 09:03

Végre méltó környezetben a leányka

Debrecen - Befejeződött a MÁV-rendelő előtti terület rendezése.

Debrecen - Befejeződött a MÁV-rendelő előtti terület rendezése.

Értelmet nyert az Erzsébet utcai rendelőintézet előtt, a nyugati kiskörút második szakaszának építésekor, 2015-ben kialakított nagy vasbeton „kerengő”. Az építmény furcsaságáról, például a „semmibe”, vagyis egy gazos placcra vezető lépcsőről, illetve a díszkövekkel burkolt, az egészségügyi intézmény tűzfalának tartó rámpáról többször beszámoltunk.

Idén májusban a terület tulajdonosa, az önkormányzat megkeresésünkre azt közölte, hogy azért kellett oda a sok vasbeton, mert rendezni akarják az útépítéskor megsérült területet. Parkosítást követően visszavinnék a felújított Térdeplő leányka című szobrot, mely korábban is ott volt, de a talapzata akadályozta a projekt megvalósítását, ezért bontották el. A polgármesteri hivatal szerint a lépcsők és a rámpa a tér körbejárására és a visszakerülő szobor megközelítésére szolgál, s nem a MÁV-rendelőbe való bejutást segítik.

Fotó: Orosz Csaba

Az átalakítás, a területrendezés mostanra befejeződött. A megszépült szobor visszakerült a helyére, a törmeléket növények váltották fel. A lépcső és a rámpa most már parkosított, két pihenő paddal ellátott kis térre vezet.

HBN–OCS


[related-post post_id="3501655"]

[related-post post_id="3071538"]

[related-post post_id="3678593"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában