Helyi közélet

2017.11.25. 10:45

Ütötték-rúgták az elrabolt nőt

Debrecen - Ítélethirdetés az Iparkamara utcai támadók ügyében.

Debrecen - Ítélethirdetés az Iparkamara utcai támadók ügyében.

Megváltoztatta a Debreceni Törvényszék csütörtökön a Debreceni Járásbíróság 2017 júniusi ítéletét, amellyel a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése bűntett ügyében mind az öt vádlottat bűnösnek mondta ki társtettesként.

Az elsőrendű vádlott 2014 őszén ismerkedett meg a sértettel, aki elmondta, hogy korábban külföldön prostituáltként dolgozott. Az asszony rábeszélte, hogy menjen vele Budapestre, és lakjon ott. A sértett 2016. július 8-án elköltözött a vádlottaktól, és a rendőrség segítségét kérte. A nőt egy debreceni hajléktalanszállón helyezték el, ám a vádlottak tudomást szereztek a tartózkodásáról. Július 20-án az Iparkamara utca közelében az elsőrendű vádlott a hajánál fogva rángatta a kocsihoz, miközben a II. rendű vádlott megütötte, majd a térdén húzva tette autóba. A nő közben segítségért kiáltozott. Egy szemtanú hívta a rendőrséget, így végül egy autópálya-benzinkútnál tartóztatták fel őket. A sértettet a vádlottak két órán át a lábuknál utaztatták, és folyamatosan bántalmazták: rátapostak, ütögették, csipkedték. Egyikőjük kést is szorított a nyakához.

A Debreceni Törvényszék az elsőrendű vádlottat bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérletében is, emiatt a szabadságvesztését 2 év 10 hónapról 3 év 6 hónapra, míg a közügyektől eltiltást 3 évről 4 évre súlyosította. A másodrendű vádlott esetében is megállapította a testi sértés bűntette kísérletének társtettesi elkövetését, de esetében nem változtatott az első fokú büntetésen.

A törvényszék enyhítette a III. és IV. rendű vádlottak felfüggesztett szabadságvesztése próbaidejét, míg az V. rendű vádlottra kiszabott szabadságvesztést felfüggesztette.

Felegyiné dr. Szabó Ágnes, a büntető tanács elnöke kiemelte: a vádlottak kapcsolódása a sértett korábbi prostitúciós tevékenységéhez nem képezte az ügy tárgyát, s nem állt kellő bizonyíték rendelkezésre arról se, hogy annak folytatása érdekében akarták-e a sértettet Budapestre szállítani.

Az I. rendű vádlott büntetése nem jogerős. A vádlott védője fellebbezést jelentett be enyhítés végett, míg az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában