Helyi közélet

2017.11.20. 17:06

Sörcurlinggel is vár a DExpo​

Debrecen - „Mindenben telitalálat!” mottóval rendezi meg a Debreceni Egyetem az idei nyílt napokat szerdán és csütörtökön.

Debrecen - „Mindenben telitalálat!” mottóval rendezi meg a Debreceni Egyetem az idei nyílt napokat szerdán és csütörtökön.

A kétnapos esemény célja, hogy megmutassa a középiskolásoknak, milyen lehetőségek várják őket az intézményben. A leendő egyetemisták az óralátogatásokon kívül részt vehetnek például egy óriás társasjátékban, s abban DExpo-diplomát szerezhetnek.

– Tavaly a Debreceni Egyetem (DE) nyílt napján a hajdúböszörményi kar interaktív óvodapedagógiai programmal készült. Akik ezen részt vettek, ma már mindannyian az intézményünk hallgatói, ezért is érdemes eljönni – mondta Rőfi Mónika, a DE Rendezvénykoordinációs és Alumni Központjának vezetője – az idei nyílt napokat, azaz a DExpót beharangozó sajtótájékoztatón. Hozzátette, a múlt évben csaknem 5 és félezer középiskolás volt kíváncsi arra, hogy milyen a DE-n az élet.

„Mindenben telitalálat!”

A Debreceni Egyetem immáron 12. alkalommal rendezi meg idén a nyílt napokat, november 22-én és 23-án. Az intézmény kínálatában mindenki megtalálhatja a számításait: 69 alap- és 81 mesterszakával, továbbá hat osztatlan képzésével szinte teljesen lefedi a teljes hazai felsőoktatási palettát.

Bartha Elek oktatási rektorhelyettes elmondta, a képzés minősége is mérvadó lehet a felvételi döntésben. – A nemzetközi rangsorokban a hazai felsőoktatási intézmények között mindig szerepel a Debreceni Egyetem is. Az oktatás és a kutatás szoros kapcsolatban áll, melyek egymást erősítik. Az is mellettünk szól, hogy az oktatói gárdánk az országban benne van az első háromban, akiknek tudományos fokozatuk van. A kiváló földrajzi elhelyezkedés mellett az is fontos, hogy aki ide nyer felvételt, nemzetközi környezetben találja magát – sorolta a rektorhelyettes.

Lesz itt minDEn!

A nyílt napokon a középiskolások a hagyományos óralátogatásokon kívül megismerkedhetnek az egyetem karaival, részt vehetnek a mérnöki fesztiválon, elindulhatnak a könyvtártúrán, benevezhetnek a sörcurlingre, s akár megkereshetik az egyetem szellemét is. A teljes programlista megtalálható a www.unideb.hu, valamint az egyetem Facebook-oldalán.

HBN–VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában