Helyi közélet

2017.11.23. 18:07

Most szórakozni jöttek az érmellékiek

Nyíradony - A kapcsolatban akár a gazdasági együttműködés is szóba jöhet.

Nyíradony - A kapcsolatban akár a gazdasági együttműködés is szóba jöhet.

Székelyhíd és Nyíradony nagyszerű példája annak, hogy papírra vetett testvértelepülési kapcsolat nélkül is sok területen és eredményesen működhet együtt két város. A Nyíradonyban megtartott Experidance táncszínház műsora előtt találkoztunk a székelyhídiakkal. Elöljáróban Sztancs Tibor, a vendéglátó város alpolgármestere elmondta: legalább másfél évtizedes az együttműködésük az érmelléki helységgel, és ebben a hivatalos mellett bőven van személyes és baráti viszony is. Mindez a jövőben gazdasági kontaktust is hozhat

– 2008-tól vagyok polgármestere Székelyhídnak, én ezt a kapcsolatot megörököltem – fogalmaz Béres Csaba, Székelyhíd első embere. – Az ETT, azaz az Európa Kapu nevű nemzetközi szervezet magyarországi elnöke Tasó László államtitkár, én a romániai alelnöke vagyok. Közös pályázatokon veszünk rész. Most éppen egy önkormányzatotoknak szánt, számukra tévéfelvételeket és a helységet népszerűsítő kiadvány elkészítését eredményező projektben vagyunk. Testvérvárosi kapcsolat? Intenzív és eredményes az együttműködésünk anélkül is – tette hozzá.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában