Helyi közélet

2017.11.07. 07:40

Kilenc év helyett hatot kapott a kislányát zaklató debreceni apa

Debrecen - A vádlott minden alkalommal közölte vele, hogyha bárkinek is elmondja, akkor börtönbe fog kerülni.

Debrecen - A vádlott minden alkalommal közölte vele, hogyha bárkinek is elmondja, akkor börtönbe fog kerülni.

Hatévi fegyházbüntetésre ítélte és hat évre eltiltotta közügyektől a Debreceni Ítélőtábla azt a férfit, aki éveken át – ittas állapotban – többször is szexuálisan közeledett a kislányához.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék M. Gy.-re 2017 júniusában folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt szabott ki 9 év fegyházbüntetést, és ugyanennyi időre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta. A bíróság a vádlottnak a kiskorú gyermekei feletti szülői felügyeleti jogát is megszüntette.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott és a védője felmentésért fellebbezett. A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2014 júniusáig élettársi kapcsolatban élt K. E.-vel Debrecenben, s ennek során két gyermekük született 2004-ben, illetve 2008-ban. A vádlottnak éveken át nem volt munkahelye, vagy csak alkalmi jelleggel dolgozott. Emiatt italozni kezdett, és olyankor agresszívvá vált. A kisebbik gyermeke születésétől 2015 augusztusáig a férfi ittas állapotban többször szexuálisan közeledett a 2004-ben született lányához. Ez akkor történt, amikor az anya a kisebbik gyermekkel orvosnál volt, illetve a szüleinél, vagy a boltban. Az anya 2014 júniusában végül elköltözött a szüleihez. Abban állapodtak meg, hogy a vádlott minden második hétvégén elviheti a gyerekeket a nagyszülőkhöz. A sértett próbálta elhárítani az apja közeledését, és kérte, hogy hagyja békén, ám a férfi nem hagyott fel a zaklatásával.

Fotó: Derencsényi István

A bűncselekmény elkövetése addig tartott, amíg a kiskorú sértett menstruálni nem kezdett. Utána a vádlott nem közeledett szexuálisan a gyermekéhez. A lány azonban csak jóval később merte előadni az édesanyjának a vele történteket, mivel a vádlott minden alkalommal közölte vele, hogyha bárkinek is elmondja, börtönbe fog kerülni. A sértett félt, hogy baj fog történni az apjával.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában