Helyi közélet

2017.11.13. 16:45

Kábítószer miatt fegyházra ítéltek két férfit Debrecenben

Debrecen - A negyedrendű vádlott villanyszerelés miatt ütötte meg a bokáját.

Debrecen - A negyedrendű vádlott villanyszerelés miatt ütötte meg a bokáját.

Jogerősen 7 év 8 hónap, illetve 6 év 6 hónap fegyházbüntetéssel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla hétfőn azt a két férfit, akik a vád szerint különböző kábítószerekkel kereskedtek Debrecenben és a környező településeken. Fórizs Ildikó sajtószóvivő tájékoztatása szerint Háger Tamás tanácsa határozatával helybenhagyta az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék ítéletét. Az összesen öt terheltet felvonultató büntetőeljárás első- és másodrendű vádlottját a bíróság 140, illetve 101 ezer forintos vagyonelkobzással is sújtotta. Az elsőfokú ítélet ellen ők és a negyedrendű vádlott fellebbezett.

Résen volt a rendőrség

A bíróság által megállapított tényállás szerint K. László és V. Attila 2014 augusztusában segítettek a harmadrendű vádlottnak hazaköltözni Hollandiából. Ekkor 1500 euróért amfetamint vásároltak egyikük ismerősétől. Amikor azonban megérkeztek Hajdúsámsonba, a rendőrség elcsípte őket, és a személygépkocsiból előkerült a kábítószer. Az intézkedést házkutatás követte, mely során K. László debreceni lakóhelyén gyanús növényi származékok mellett 399 darab XXX jelű tabletta is előkerült (az ügy egy másik vádlottját ezért ítélték el, mert vásárolt ezekből a tablettákból 100 ezer forintért).

A negyedrendű vádlottnak azért kellett bíróság elé állnia, mert a tényállás szerint 2014 júniusában villanyszerelési munkákat végzett K. László házában marihuána ültetvény kialakítása érdekében (a rendőrök húsz kendertövet találtak). P. Zsoltot ezért most jogerősen 1 év 2 hónap – 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélték.

HBN


[related-post post_id="3675866"]

[related-post post_id="3663253"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában