Helyi közélet

2017.11.25. 20:40

Idén is Debreceni Bormustra TOP 20

Debrecen - Immár hatodik alkalommal rendezték meg a TOP 20 seregszemlét, amelyen húsz pincészet mutatta be legszebb borait a Déri Múzeumban.

Debrecen - Immár hatodik alkalommal rendezték meg a TOP 20 seregszemlét, amelyen húsz pincészet mutatta be legszebb borait a Déri Múzeumban.

A Debreceni Borbarátok Társasága Egyesület kiadásában kerül a borszerető közönség elé napjaink egyetlen ingyenes, országos terjesztésű borászati szaklapja, a negyedévente megjelenő Debreceni Borozó. A lapszámokban minden esetben legalább kétféle borteszt leírása is megjelenik, amelyekre a pincészetek önkéntes alapon küldik be a bormintákat. A tesztelésre minden esetben más összetételű bíráló csapatot szervez a szerkesztőség, ahol abszolút vakkóstolás keretében vizsgálják a szakemberek a borokat.

A Debreceni Borbarátok Társasága Egyesület 2012-ben döntött úgy, hogy a teszteken legjobban szereplő pincészeteknek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a nagyközönségnek is megmutathassák legszebb boraikat. Ebben az évben is megrendezték Kelet-Magyarország egyik legszínvonalasabb boros rendezvényét, a Debreceni Bormustrát, amely ismét a Déri Múzeum patinás falai között várta a borrajongókat. Gasztronómiai sarok, s ott sok finomság is fogadta a borozgató vendégeket.

Ebben az évben is korlátozott számú belépőjegyet értékesítettek, mert a hely miliője, és a kóstoltatás meghittséget, intimitást és figyelmet igényel, amelyet csak a résztvevők számának maximalizálása mellett tudtak megteremteni a szervezők.

Szép és érdekes, kiváló minőségű – több, mint 70 féle – bort kóstolhattak meg a látogatók, akik az ismert pincészetek mellett több, eddig nem ismert, de kiváló borokat készítő borászattal is találkozhatnak – összesen 26-tal – emelte ki Kovács Pál egyesületi elnök, borszakértő, az említett kiadvány felelős kiadója.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában