Helyi közélet

2017.11.09. 12:38

Előtérben a helyi értékek Hajdúnánáson

Hajdúnánás - Pályázati pénzből fejlesztik az Ady lakóparkot és a termelői piacot.

Hajdúnánás - Pályázati pénzből fejlesztik az Ady lakóparkot és a termelői piacot.

Több évtizedes problémája szűnik meg a város lakosságának és elsősorban a lakótelepen élőknek azzal, hogy felújítják az Ady Endre és a Mártírók úti lakótelep belső területét és a szervizutat. Egyebek mellett lesz 500 méteres futópálya, korcsoportonkénti játszótér, fitneszpark és térfigyelő-rendszer is.

Megelégedésükre szolgál

– Mindenki számára előremutató fejlesztések valósulhatnak meg az elkövetkező időszakban – kezdte köszöntőjét Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere a Városháza dísztermében megrendezett partnerségi fórumon.

– Olyan fejlesztéseket végez Hajdúnánás, melyek az ott élőknek is, és a városnak is megelégedésére szolgálnak majd a közösségi zöldterület kialakításával, illetve a futópálya, a játszóretek, fitnesz­park, a lakótelepen belüli korszerű közvilágítás és kamerarendszer kiépítésével, kialakításával.

A fitneszparktól a faházig

A pályázat része az Ady Endre Lakóparkban egy „Nánási Zöldellő Tanösvény” létrehozása is, amely a helyi termékeket helyezve középpontba, a gyerekek és a szülők környezettudatos kikapcsolódását szolgálja.

A pályázatban a lakópark felújítása mellett folytatódik a termelői piac korszerűsítése. Ennek eredményeként nyolc új árusító faházat és négy árusító asztalt helyeznek el, elsősorban a Nánási Portéka védjegyhasználói és a helyi termelők részére, továbbá napelemrendszert építenek ki, és a piacterületét is tovább fásítják.

HBN–HZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában