Helyi közélet

2017.11.01. 13:43

Édes-csípős kényeztetés?

Debrecen – A jól bevált édességektől kezdve a pálinkás csokiszalámiig bármit megízlelhettünk.

Debrecen – A jól bevált édességektől kezdve a pálinkás csokiszalámiig bármit megízlelhettünk.

A csokoládét a legtöbben szeretjük. Talán emiatt is szentelnek mind a gyártók, mind a viszonteladók egyre több figyelmet ennek a népszerű luxuscikknek. Hisz napjainkban nemcsak a boltokban lelhető fel számtalan változata a csokoládénak, de egyre több fesztivált is szerveznek e köré az édes finomság köré. Amellett, hogy kellemes ízélményt nyújt fogyasztójának, a csoki fel is melegíti az ember testét-lelkét. És valljuk meg, különösen jólesik ez a melengető kényeztetés az esős, őszi napokon, amikor a nap felhőfüggöny mögé rejtőzik, ahogy ez a nemrég Debrecenben megrendezett, mégis sok látogatót vonzó ilyen jellegű édességfesztivál idején is történt.

A tömegtermékek helyett itt az ötletesnél ötletesebb, kézműves édességek kaptak helyet. Csokoládék, torták, mézféleségek, előre összeállított sütemény-alapanyagok és egyéb kuriózumok várták, hogy az érdeklődők megkóstolják, majd hazavigyék őket.

Minden a mértéken múlik

A meglepő ízkombinációk is sikerrel képviselték magukat a rendezvényen: mert talán vannak, akiknek furcsa lehet az édes és csípős íz vegyítése, ez a variáció mégis egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Sőt bizonyos fórumokon azt hangoztatják egyre többen, a laikusok mellett már egyes szakemberek is, hogy eme édesség nemcsak finom, hanem egészséges is. Persze a csokoládéfogyasztásban is szem előtt tartandó a legfontosabb irányelv: minden a mértéken múlik. Zárójelben jegyezzük csak itt meg, hogy túlzásba vinni természetesen a csokoládéfogyasztást sem ajánlatos, mivel a túlsúlyon túl egyéb egészségügyi problémákat is okozhat.

A csípős grillázskolbász mellett feltűnt idén a pálinkás csokiszalámi is mint érdekesség a kézműves csokoládék palettáján. Kuriozitása sajnos nemcsak az ízében, de az árában is megmutatkozott. Ugyanakkor a minőségi csokoládét előállító kistermelők meggyőzően és joggal érvelnek amellett, hogy az igazi minőséget mindig is meg kellett fizetni, az olcsó tömegáru fogyasztása ráadásul hosszú távon minden vonatkozásban ráfizetés lehet a drágább, de valóban minőségi termékkel szemben.

A mai kor szellemében

A mai trendnek megfelelően persze nemcsak hagyományos, hanem cukor- és gluténmentes, sőt paleós finomságokat is lehetett vásárolni, a diabéteszesek vagy az elkötelezett egészséghívők nagy örömére. Az aszalt gyümölcsös termékek továbbra is listavezetőek ebben a kategóriában, nem véletlenül álltak szinte a legtöbben ezen stand előtt.

Aki pedig ezúttal lemaradt erről az „édes rendezvényről”, ne aggódjon, hisz ami jó, annak várható a folytatása is. Ebben az esetben pedig biztos, hogy nem csalódunk majd…

HBN–Dubóczky Krisztina

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában