Helyi közélet

2017.11.24. 08:00

Aranyérmesek és mestertanárok a Debreceni Egyetemen

Debrecen - A Debreceni Egyetem öt hallgatója és három oktatója részesült az Országos Tudományos Diákköri Tanács legmagasabb elismerésében. A Pro Scientia Aranyérmeket és a felkészítők Mestertanár Aranyérmét a Magyar Tudományos Akadémián adták át.

Debrecen - A Debreceni Egyetem öt hallgatója és három oktatója részesült az Országos Tudományos Diákköri Tanács legmagasabb elismerésében. A Pro Scientia Aranyérmeket és a felkészítők Mestertanár Aranyérmét a Magyar Tudományos Akadémián adták át.

Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) november 20-án, Budapesten tartotta a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) ünnepi záróülését. A rendezvényen a legkiemelkedőbb eredményeket elérő 47 fiatal tudós, valamint a tudományos diákköri tevékenységet elkötelezetten és eredményesen támogató 55 oktató, kutató munkáját ismerte el kitüntetéssel az OTDT. A hallgatók Pro Scientia Aranyérmeket, felkészítőik Mestertanár Aranyérmeket vehettek át.

Debreceni Egyetem legjobbjai a hallgatói tudományos életben:

Erdős Adél Dorottya – Gazdaságtudományi Kar (Agrártudományi Szekció),

Kiss Hanga Johanna – Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (Agrártudományi Szekció),

Sütő Dávid – Gazdaságtudományi Kar (Közgazdaságtudományi Szekció),

Szücs Gábor - Bölcsészettudományi Kar (Humán Tudományi Szekció),

Virág Ádám - Bölcsészettudományi Kar (Társadalomtudományi Szekció).

A Debreceni Egyetem Mestertanárai:

Bényei Tamás egyetemi tanár - Bölcsészettudományi Kar (Humán Tudományi Szekció),

Papp Zoltán egyetemi tanár - Általános Orvostudományi Kar (Orvos- és Egészségtudományi Szekció),

Szőllősi László egyetemi docens - Gazdaságtudományi Kar (Agrártudományi Szekció).

A tudományos diákkör hatvan éve része a felsőoktatási tehetséggondozásnak. Az elmúlt évtizedek során hallgatók tízezrei voltak TDK-sok, és közülük sokan témavezetőként, bírálóként, zsűritagként, szervezőként ma is részt vesznek a mozgalomban. Az Országos Tudományos Diákköri Tanács által alapított Pro Scientia Aranyérmet 1989 óta kétévente 45-50 magyar fiatal kutató kapja meg, akik egyetemi pályafutásuk során tudományos munkájukkal (elsősorban az OTDK konferenciákon) kiemelkedőt alkottak.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában