Helyi közélet

2017.10.30. 13:30

Újra itt az Informatikai Szakmai Napok

Debrecen - A doktori képzés részleteivel is megismerkedhettek a fiatalok.

Debrecen - A doktori képzés részleteivel is megismerkedhettek a fiatalok.

Tizenhetedik alkalommal szervezik meg az Informatikai Szakmai Napokat a Debreceni Egyetem Informatika karán október 30. és 31. között azzal a céllal, hogy a hallgatók minél több céggel megismerkedjenek, próbainterjúkon vegyenek részt. Mihálydeák Tamás kari dékán elmondta, a szakmai napok népszerűségét mi sem mutatja jobban, minthogy tavasszal a több mint 50 előadáson a 3 ezret is meghaladta a résztvevők száma, e mellett harmincnál több cég állított standot.

– Új irányba indultunk el, egyre több vállalat képviselteti magát, és nagy részük előadást is tart. Ennek nagyon örülünk. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a hallgatók bekapcsolódhassanak a kutatásokba, természetesen a saját tudásukhoz mérten, lássanak egy fejlesztési folyamatot. A rendezvény alatt a tanszéki projekteket is bemutatjuk, és szeretnénk, ha minél többen vennének részt ebben. Nem azt várjuk a diákoktól, hogy a legnagyobb problémákat megoldják, de ha sikerül, azt is megköszönjük – jegyezte meg.

Fotó: Derencsényi István

A kétnapos esemény során három teremben párhuzamosan folynak az előadások, idén újdonság, hogy angol nyelvű sorozatot is terveztek, így a kar külföldi hallgatói is részt vehetnek a szakmai napon. A program sok szoftverfejlesztési és tesztelési előadást vonultat fel, valamint néhány cég a gyakornoki programját is ismerteti.

HBN-BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában