Helyi közélet

2017.10.17. 13:55

The Snowman: vízzé vált félelem

Debrecen - Épp a vénasszonyok nyara tombol, nehéz ilyenkor egy olyan filmbe beleélnie magát az embernek, ami a tél kellős közepén játszódik. Pedig a skandináv országok hűvös atmoszférája adott e műben, ezzel természetesen nincs is baj.

Debrecen - Épp a vénasszonyok nyara tombol, nehéz ilyenkor egy olyan filmbe beleélnie magát az embernek, ami a tél kellős közepén játszódik. Pedig a skandináv országok hűvös atmoszférája adott e műben, ezzel természetesen nincs is baj.

Nem volt könnyű dolga a rendezőnek vászonra vinni Jo Nesbø regénysorozatának 7. részét. A norvég író regényei Harry Hole főszereplésével már közel húsz éves múltra tekintenek vissza. A könyvnek megfelelően bemutatni a súlyos alkohol- és magánéleti problémákkal küszködő, ugyanakkor a szakmájában mégis kiváló nyomozót, bizony nehéz ügy.

Michael Fassbender neve sok mindenre garancia lehet, az általa alakított Harry Hole-al azonban nehéz azonosulni ebben az alkotásban: egy átlagos, lecsúszott nyomozónak tűnik azon nézőknek, akik nem ismerik őt a regényekből. Így annyit látunk, hogy a fiával sem éppen túl jó kapcsolatot ápoló detektív a munkába menekül. Rejtélyes sorozatgyilkos bukkan fel Oslóban, aki nem teljesen ártatlan családanyákat öl meg, majd darabolja fel őket. Védjegyéül pedig egy hóembert hagy hátra maga után. Harry, újdonsült kolléganőjével kezd nyomozásba, a szálak pedig igencsak a régmúltba vezetnek, és úgy tűnik, az oslói felsőbb kör is benne lehet az ügyben.

A regénybeli szerteágazó szálakat a rendezőnek nem sikerült kibogozni, csak jól összegubancolni, így a cselekményvezetés összecsapott lett, sok-sok kérdés merülhet fel jogosan a nézőben, miután ködösen ugrunk egyik jelenetből a másikba.

[related-post post_id="3642959"]

A nyeszlett kis hóemberek, amelyeket a gyilkos hátrahagy minden, csak nem félelmetes, egyszerűen nincs meg az a sötét atmoszféra, ami rémítővé tehette volna a filmet. Ebből következik, hogy ha idén a bohócoktól netalántán valamiféle fóbiánk alakult volna ki az It (rendező: Andres Muschietti) megtekintése után, a hóemberektől egész biztosan nem lesz ilyen problémánk.

[related-post post_id="3625537"]

A regény és a trailer alapján egyaránt csalódás volt, sokkal többet vártam.

Rendező: Tomas Alfredson

Szereplők: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, J.K. Simmons

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában