Helyi közélet

2017.10.24. 14:11

Súlyosították a Bem téri erőszakoló büntetését

Debrecen - A többszörös visszaeső vádlott szabadulása után nem sokkal követte el a bűncselekményt.

Debrecen - A többszörös visszaeső vádlott szabadulása után nem sokkal követte el a bűncselekményt.

Kilencről tíz évre súlyosította a másodfokú bíróság a kirótt fegyházbüntetés mértékét annak a férfinak az esetében, aki tavaly októberben rátámadt egy fiatal nőre Debrecenben, a Bem téren. V. J-t erőszakkal, élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak és kifosztás bűntettében, valamint súlyos testi sértés kísérlete miatt mondta ki bűnösnek a Debreceni Törvényszék kedden.

Egyebekben a Debreceni Járásbíróság ítéletét helybenhagyta, melyben a vádlottat 10 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta, továbbá a férfinak csaknem 1 millió 800 ezer forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

[related-post post_id="3333954"]

Mint a bíró kifejtette, a súlyosítást az indokolta, hogy a vádlott, – a többszörös visszaeső – V.J. cselekményét éjjel, útonálló módon, megöléssel fenyegetve követte el, alig egy hónappal legutóbbi szabadulása után. Az ítélet jogerős.

A sokadik büntetés a visszaeső vádlottra

Tíz évet kell leülnie fegyházban V.J.-nek, amiért 2016. október 8-án Debrecenben a Bem téren megtámadott, megerőszakolt és kifosztott egy nőt; a jogerős ítéletet kedden hirdette ki a Debreceni Törvényszék büntetőtanácsa.

[related-post post_id="3314024"]

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott 2016. október 8-án Debrecen belvárosában szórakozott, ittas állapotba került. A sértett barátjától távozott hajnal 4 óra körül, gyalog a Hadháziról a villamos felé ment. A Méliusz Könyvtárnál V. J. a háta mögé lépett, hátulról átkarolta, és a Bem téren lévő bokros, parkos részhez tolta. A nő igyekezett kiszabadulni a vádlott szorításából, segítségért kiabált, megkarmolta és próbálta megütni támadóját, aki erre többször ököllel fejen, tarkón ütötte a lányt. A bántalmazás során a férfi azt is közölte áldozatával, hogy „a mai napot nem fogja túlélni”. V. J. szexuális aktusra kényszerítette a lányt, aki ellenkezett, és felajánlotta a vádlottnak, hogy fogadjon el tőle pénzt, csak hagyja abba. A nő 13 ezer forintot adott oda V. J-nek, aki a Nagy­erdő irányába elszaladt.

Dr. Kovácsné dr. Kereszti Réka, a büntető tanács elnöke kifejtette, hogy a bíróság azért súlyosította az ítéletet, mert a vádlott a cselekményét éjjel, útonálló módon, megöléssel fenyegetve követte el. Továbbá számos esetben volt büntetve, s jelen cselekményének elkövetése és legutóbbi szabadulása között egy hónap sem telt el. Míg az elsőfokú eljárás során a vádlott megbánó magatartást tanúsított, most ennek nyoma sem volt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában