Helyi közélet

2017.10.17. 10:55

Komoly zenei kínálat az egyetemen!

Debrecen - A Vasárnapi muzsika-sorozat és a Lélekmelengető továbbra is ingyenes.

Debrecen - A Vasárnapi muzsika-sorozat és a Lélekmelengető továbbra is ingyenes.

Különleges kínálattal ünnepli 25. évét az Universitas-Debrecen hangversenysorozat – ahogy arra korábbi híradásunkban már utaltunk. Egy hete a Jánosi együttes szólaltatta meg a Kodály-művek népzenei forrásait, a következőkben pedig Matuz István fuvolaművész, az Animae Musicae Kamarazenekar, a Zeneművészeti Kar fúvószenekara, ének tanszéke és szimfonikus zenekara, a Sonus Ütőegyüttes, valamint a Montréali Nemzetközi Zongoraverseny győztese, Fejérvári Zoltán következik.

– Régi és új bérleteseinket a kilenc koncertből álló Konzervatóriumi Estékre is várjuk. A sort Király Csaba Liszt-díjas zongoraművész nyitja október 17-én (azaz ma), majd a 17–18. századi zeneirodalom gyöngyszemeiből válogat a karunk tanáraiból álló régizenei csoport. Csemegének ígérkezik Fülep Márk és Matuz István fuvolaművészek duókoncertje, valamint az az emlékhangverseny, mellyel a legendás hegedűművész, Hubay Jenő osztályának utolsó jeles képviselőjére, Fenyves Lorándra emlékezünk – sorolta Váradi Judit művészeti menedzser. – Újra meghirdettük az elmúlt években nagy sikert aratott, debreceni óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló Hang-játék-zene sorozatunkat is. Októberben a gyerekeket még a Zeneművészeti Karon fogadjuk, novembertől februárig viszont minden koncertünket a Főépület Aulájában tartjuk – tette hozzá.

Az egyetemi helyszín mellett a Kölcsey Központ is tartogat zenei élményeket, hiszen a Zeneművészeti Kar folytatja a Főnix Rendezvényszervezővel közös Vasárnapi muzsika-sorozatot. A vasárnapi események ingyenesek, csakúgy, mint a kar legfiatalabb kezdeményezésének alkalmai, a tavaly útjára indított Lélekmelengető zenés délutánok.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában