Helyi közélet

2017.10.26. 18:18

Hivatalosan is magyarok lettek

Körösszegapáti - A mintegy ezer lakosú faluban több mint ötszázan tettek állampolgársági esküt.

Körösszegapáti - A mintegy ezer lakosú faluban több mint ötszázan tettek állampolgársági esküt.

A településen ismét állampolgársági eskütétel volt a napokban. Hasas János, Rév község alpolgármestere 30 főt kísért el Körösszegapátiba az ünnepélyes állampolgársági esküre. A Sebes-Körös menti település évek óta testvértelepülése Körösszegapátinak, innen a kapcsolat.

A kultúrház az ünnepi alkalomra szépen feldíszítve várta az eskütevőket. A Himnusz eléneklése után Tarsoly Attila polgármester köszöntötte a vendégeket, majd megtörtént az eskütétel.

A legfiatalabb Mihók Géczi Anett 16 évesen, míg a legidősebb Hasas Erzsébet 69 évesen jutott el oda, hogy magyar állampolgárnak mondhatja magát. Esküt tett a település iskolájának aligazgatója, Májer Zoltán is.

Az ünnepélyes esemény végeztével baráti beszélgetés következett. Többen elmondták, hogy itt, a magyar és román határ közelében legtöbben magyar közegben élnek, de hivatalosan csak most lettek magyar állampolgárok.

Juhászné Szónya Aranka, Körösszegapáti nagyközség anyakönyvvezetője elmondta, hogy a településen immár több mint ötszázan éltek a lehetőséggel és tették le a magyar állampolgársági esküt.

HBN–VJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában