Helyi közélet

2017.10.09. 14:49

Elkészült az Apafi utcai orvosi rendelő

Debrecen - Több mint negyvenmillió forintot költöttek az épület korszerűsítésére.

Debrecen - Több mint negyvenmillió forintot költöttek az épület korszerűsítésére.

– Évtizedekig nem volt program a háziorvosi rendelők felújítására, így nagy a restanciánk ebben a tekintetben. Ezért az Új Főnix Tervben kiemelt cél ezek modernizálása – jelentette ki Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester, az Apafi utca 30. szám alatti, korszerűsített háziorvosi rendelő hétfői átadásán. Elmondta: ilyen beruházásokra csaknem 800 millió forintot költenek.

Mint hangsúlyozta, az Apafi utcai rendelő renoválását az is indokolta, hogy sokan, csaknem 3 ezren tartoznak az ottani két körzethez. A több mint 44 millió forintba került munkák keretében például kicserélték a burkolatokat, energiatakarékos ajtókat, ablakokat, új közműveket építettek be, illetve festettek.

Fotó: Derencsényi István

A mozgássérültek ezentúl speciális lifttel is fel tudnak jutni a magasföldszintre és a vakok, nagyothallók is könnyebben tájékozódhatnak bent.

A csúszás oka

A rendelő átadása azért késett bő egy hónapot, mert az új levegő-víz hőszivattyú kialakítása kapcsán az érintett társasház lakói tiltakoztak a zaj miatt, de sikerült megtalálni a megfelelő technikai megoldást – ismertette kérdésünkre Papp László.

Fotó: Derencsényi István

Kiss Sándor (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő, a közgyűlésének Egészségügyi és Szociális Bizottságának elnöke azzal egészítette ki az elhangzottakat, hogy további rendelők korszerűsítését is tervbe vették. A múlt héten egyébként a Víztorony utcai háziorvosi és védőnői rendelőt adták át a Fényes udvarban.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában