Helyi közélet

2017.09.09. 15:06

Friss GPS hoz jó levegőt

<em>Folytatódik az M35-ös sztráda építése, sőt meglesz a debreceni repülőteret „autópályásító” 481-es főút is – ahogy olvashatjuk, 2018 első felében. Éppen ideje volt! Mindkettőre nagy szükség van. A 481-es út nemcsak a repülőtérhez teremt közvetlen kapcsolatot, hanem ez lesz a fő „ütőere” a légikikötő mellett egyre jobban terebélyesedő déli ipari parknak is.</em> Kovács Zsolt írása.

Folytatódik az M35-ös sztráda építése, sőt meglesz a debreceni repülőteret „autópályásító” 481-es főút is – ahogy olvashatjuk, 2018 első felében. Éppen ideje volt! Mindkettőre nagy szükség van. A 481-es út nemcsak a repülőtérhez teremt közvetlen kapcsolatot, hanem ez lesz a fő „ütőere” a légikikötő mellett egyre jobban terebélyesedő déli ipari parknak is. Kovács Zsolt írása.

Legyen bármennyire is fontos a rövidke főút megléte, a legtöbb ember életminőségében azonban az M35-ös sztráda első ütemének befejezése hozhat érzékelhető, pozitív változást, hiszen ezzel teljes lesz a Debrecent nyugati irányból elkerülő, a legforgalmasabb aszfaltcsíkokat felfűző út.

Valóban érzékelhető lesz a változás? – teheti fel joggal sok debreceni a kérdést, hiszen évek óta megvan a 354-es főút és az M35 utolsó szakasza, ami arra lenne hivatott, hogy a négyes tranzit teher- és személyforgalmát kivigye a belvárosból, ám ez a szerepe vajmi kevéssé érzékelhető. Az ok egyszerű: egy-egy új útszakasznak átlagosan körülbelül öt év kell ahhoz, hogy általánosan szerepeljen a folyamatos haladást segítő navigációs rendszerekben. A 354-es talán már benne van, az M35 pedig talán 2023-ra ott lesz. Joggal adódik a kérdés: hogyan lehetne felgyorsítani a GPS-ek frissítését?


[related-post post_id="3610021"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában