Helyi közélet

2017.09.12. 14:01

Már pályázható az őszi Campus Mundi program

Debrecen - Több százezer forintra pályázhatnak a külföldön tapasztalatot gyűjtők.

Debrecen - Több százezer forintra pályázhatnak a külföldön tapasztalatot gyűjtők.

A Tempus Közalapítvány a Campus Mundi – felsőoktatási mobilitási és nemzetköziesítési programban ösztöndíjpályázatot hirdet június 1. és 2018. szeptember 30. között megvalósítható külföldi szakmai gyakorlat támogatására felsőoktatási hallgatók számára. A pályázat célja, hogy a hallgató a külföldi fogadó intézménynél teljesített szakmai gyakorlata alatt tanulmányaihoz kötődő szakmai tapasztalatokat, melyek hazatérését követően a magyar munkaerőpiacon való elhelyezkedésben előnyt biztosítanak. Mester- és doktori képzés esetén kutatási tevékenység is támogatható, amennyiben ez a tanulmányi követelményekhez szorosan kapcsolódik – írják az eduline.hu-n.

A támogatásra bármely Erasmus+ programban részt vevő magyarországi felsőoktatási intézmény magyarországi képzési helyén tanuló hallgató jelentkezhet néhány feltétel teljesülése esetén. A pályázott ország megélhetési rátáitól függően a nyertes pályázó havi 200–350 ezer forint közötti ösztöndíjban részesül. Az őszi forduló pályázati időszaka: augusztus 1-től 2018. február 28-án 23 óráig tart.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában