Helyi közélet

2017.09.18. 19:25

Leszámolni a zsíros lerakódással: tűzvédelem a debreceni panelekben

Debrecen - A társasházak tűzvédelmével kapcsolatos közös képviselői kérdésekre válaszolnak a tűzoltók.

Debrecen - A társasházak tűzvédelmével kapcsolatos közös képviselői kérdésekre válaszolnak a tűzoltók.

A konzultációra három egymást követő napon a katasztrófavédelem debreceni kirendeltségén kerül sor. Az első ilyen rendezvény előtt, hétfőn dr. Nagy Imre tűzoltó alezredes, kirendeltségvezető azzal magyarázta ennek szükségességét, hogy Magyarországon több mint 2 millió ember él társasházakban, nagyobb részük panelben. Amikor egy ilyen épületben lángok csapnak fel, sokkal nehezebb a mentést megoldani mint családi házaknál. – Nemcsak a jogszabályok ismertetéséről van szó, hanem azt is elmondjuk, hogy mit miért írnak elő – fogalmazott a szakember.

Dr. Nagy Imre szerint szerdáig, 10 és 16 óra között egyebek mellett olyan kérdésekre válaszolnak mint például, hogy mit tartalmaz és a mi a célja a tűzvédelmi házirendnek. Szintén gyakori kérdés, hogy hogyan lehet szabályosan felújítani a társasházi homlokzatokat, cserélni az ajtókat, ablakokat. Az is örökzöld téma, hogy a közös használatú helyiségekben hol lehet és hol nem bútorokat, bicikliket, virágokat elhelyezni.

Sokan nem tudják, hogy a 2007-ben a debreceni Fényesudvari Lakótelepen pusztított nagy tűz után elrendelték a társasházak szellőzőinek takarítását, melyet legkésőbb 2018. márciusig kell elvégeztetni. Erre azért került sor, mert kiderült, hogy a soha nem tisztított szellőzők falán évtizedek alatt vastagon lerakódott a konyhákból felszálló zsír, a szösz és a por keveréke, mely jól ég – emlékeztetett a kirendeltségvezető.

HBN-OCs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában