Helyi közélet

2017.09.11. 19:14

Kopp‑Skrabski‑díj: két debrecenit is segíthettek a voksukkal

Debrecen - Szeverényi Péter és Tatár Marianna is a díjra érdemesek között van.

Debrecen - Szeverényi Péter és Tatár Marianna is a díjra érdemesek között van.

A lelki egészségért, a támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért, mások boldogulásáért, a kívánt gyermekek megszületéséért tett hozzá munkájával az a tíz kiemelkedő, elismerésre méltó szakember, illetve közösen alkotó házaspár, akiket a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány díjaz 500–500 ezer forinttal. A listára kerülő személyekre bárki javaslatot tehetett, az indítványokat a Kopp‑Skrabski‑díj kuratóriuma bírálta el. A 10 díjazásra érdemes személy, illetve házaspár közül egy-egy közönségdíjban is részesül (a szavazás már lezajlott). Az alapítvány a Kopp-Skrabski-díjjal Kopp Mária és Skrabski Árpád életútja előtt tiszteleg; a díjat szeptember 16-án ünnepélyes keretek között adják át.

Az egyik hajdú-bihari jelölt Szeverényi Péter, a debreceni szülészeti és nőgyógyászati klinika szülész-nőgyógyásza, a Magyar Pszichoszomatikus Szülészeti és Nőgyógyászati Társaság elnöke. A családközpontú szülészeti gyakorlat és a hazai pszichoszomatikus szülészet-nőgyógyászati mozgalom egyik első alakja, 25 éve központi szervező figurája. Az együttszülések egyik első kezdeményezője. A családközpontú szülészet meghonosítása érdekében több mint 100 tudományos cikket közölt, számos előadást tartott, konferenciát szervezett.

Tatár Marianna, a Születés Hete főszervezője. A babavárással, a szüléssel, a kisgyermekneveléssel kapcsolatban számos tevékenységet végez. Kismama és baba-mama jógát oktat, ennek keretében igazi közösséget kovácsol a kismamákból. A mamami.hu fórum anyukájaként és a Születés Hete debreceni főszervezőjeként hozzájárul többek között a háborítatlan szülés, a kötődő nevelés, a terhesség és gyereknevelés pszichológiai kérdéseinek témáiban a (leendő) édesanyák támogatásához.

A kuratóriumi zsűri egyik tagja szintén helyi, Engler Ágnes, a Debreceni Egyetem adjunktusa.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában