Helyi közélet

2017.09.13. 17:15

Időjárás-jelentés - 2017. szeptember 13.

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

A Fehér-tengertől a Baltikumon át a Déli-Kárpátokig egy hosszan elnyúló frontrendszer helyezkedik el, amelynek mentén többnyire erősen felhős az ég, többfelé esik az eső, záporeső, hatására kedden az Alpokban néhol havazott. Ciklon örvénylik a Brit-szigetek felett, amely Északnyugat-Európában sok helyen okoz csapadékot. Nyárias az idő a Fekete-tengertől északra, ahol az átlagosnál több fokkal melegebb van, néhol 35 fokig melegszik fel a levegő a délutáni órákra. Kontinensünkön a legmelegebb Spanyolország déli tájain van, itt napközben forróság uralkodik, helyenként 38, 39 fokot is mérnek. Csütörtökön napközben délnyugati áramlással még száraz, pár fokkal melegebb levegő érkezik a Kárpát-medence térségébe, majd este hidegfront éri el az ország északnyugati területeit.

Várható időjárás az ország területére csütörtök estig

Szerdán az esti, késő esti órákban északon és nyugaton lehetnek átmenetileg felhősebb körzetek, másutt gyengén felhős vagy derült idő várható. Csütörtökön napos időre számíthatunk, többnyire kevés lesz a felhő, majd késő délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, estétől egyre több helyen eső, zápor valószínű, egy-egy zivatar is kialakulhat. Szerdán a délnyugati szél a Dunántúl északi felén és az Északi-középhegység térségében megerősödik, csütörtökön napközben a Nyugat-Dunántúlon viharossá fokozódik. Csütörtök kora estétől a Dunántúlon egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, főként északnyugaton várhatóak viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 24 és 29 fok között várható.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában