Helyi közélet

2017.09.26. 16:41

Hétszázötven adag ételt sikerült összetekerni

Debrecen - Két eseményen is nyeregbe pattantak a segítőkész biciklisek.

Debrecen - Két eseményen is nyeregbe pattantak a segítőkész biciklisek.

A Debreczeni Zamat Fesztivál és a Hadházi Káposztás Napokon a látogatók 250 hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetésére gyűjtöttek össze adományt. A „Tekerj, hogy segíthess!” program 2016-ban indult a Budapest Bike Maffia és a Cofidis együttműködésében. Az országos turné Hajdú-Bihar megyei állomásain a helyi érdekeltségű Debrecen Bike Maffia önkéntesei közreműködésével 750 adag ételt tekertek össze a gyerekeknek a résztvevők.

A gyermekéhezés problémájának enyhítésére a két szervezet először 2016-ban fogott össze. Ősszel négy vidéki helyszínnel bővült a program, eddig Szegeden, Pécsett tekerhettek a látogatók, hétvégén pedig Debrecenben és Hajdúhadházon rendezték meg az akciót, ahol a rossz idő ellenére két nap alatt 250 gyerek napi étkezéséhez elegendő, 750 adag adomány gyűlt össze. A „Tekerj, hogy segíthess!” programon a résztvevők kerékpárokra pattanva, rövidtávon tehették próbára a gyorsaságukat, és versenyezhetnek görgőkre szerelt bicikliken, az 1 kilométeres versenytáv letekerése három gyerek napi étkezését fedezte a jótékonysági akción.

HBN


[related-post post_id="3627660"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában