Helyi közélet

2017.09.25. 16:06

Empátiát, elfogadást is tanultak az iskolások

Debrecen - A tolerancia, érzékenység ne csak egy elcsépelt gondolat, hanem tettek sorozata legyen.

Debrecen - A tolerancia, érzékenység ne csak egy elcsépelt gondolat, hanem tettek sorozata legyen.

A Debreceni Szakképzési Centrum mind a tizenegy tagintézménye egy-egy tízfős csapattal vett részt az Elfogadás napja eseményen, amelyet a könnyűipari szakgimnáziumban tartottak hétfőn. Az érzékenyítő nap célja az volt, hogy a tanulók megismerkedjenek a fogyatékkal élők mindennapjaival, problémáikkal, illetve empátiával forduljanak feléjük. A csoportok összeállításában csupán egyetlen kritérium volt, mégpedig, hogy a csapatokban legalább egy tagnak sajátos nevelési igényűnek kellett lennie.

Fogyatékkal élők életével

A programban a tanulók csoportosan nézhették meg a tízperces kisfilmeket, amelyekről közösen beszélgettek, majd a szervezők tematikus tantermi feladatokkal várták őket. Ezek célja az volt, hogy a diákok igyekezzenek levetkőzni fogyatékosokkal szembeni előítéleteiket.

Fotó: Derencsényi István

A résztvevők megismerhették az autizmus spektrumzavar fogalmát, a specifikus jegyeit. A látássérültek világával is megismerkedhettek, annak minden, hétköznapi nehézségével együtt. A mozgássérült egyén életének gyakori problémáival is szembesülhettek, mint ahogy a hallássérültek mindennapi bonyodalmaival is. A különleges iskolai nap programja eredményhirdetéssel zárult. Ezen kiderült, hogy az Irinyi szakgimnázium csapata a legelfogadóbb. A második helyen a vegyiparisok, a harmadikon a Péchy szakgimnazisták végeztek.

HBN–BK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában