Helyi közélet

2017.09.18. 12:02

Bemutatóházat is terveznek Körösszakálon

Körösszakál - Nem szeretnének látványberuházást, inkább legyen hasznos egy fejlesztés.

Körösszakál - Nem szeretnének látványberuházást, inkább legyen hasznos egy fejlesztés.

Nem indult nagy tervekkel a 2014–ben polgármesternek választott Pálfi Tamás, akinek első számú célja az volt, hogy az önkormányzat pénzügyi stabilitását megteremtse és sikerüljön megtartani azt. Jelenleg ott tart a település önkormányzata, hogy számlatartozásai nincsenek, és jelentős támogatásokat tudnak adni civil szervezeteknek, egyházaknak.

Így önkormányzati támogatással és az egyházak pályázatai által sikerült a református templom belsejét és az ortodox templom külső környezetét felújítani. A polgármester szerint hatalmas dolog, hogy kis önkormányzatként ennyit fejlődtek és nagyobb összegekkel tudnak támogatni helyi intézményeket.

Értékek felkarolása

– Rengeteg helyi értékünk van. Ezeket szeretnénk „összerázni” egy helyi értéktárba. Nem tájházról van szó, hanem egy helyi kiállítóhely lenne egy régi épületben, amit majd átalakítunk a berettyóújfalui Bihari Múzeum szaktanácsadására alapozva. A kiállítóhelyhez pályázati támogatásból és saját forrásból szeptember középén kezdünk hozzá.

Mindezek mellett részt veszünk a szuper szélessávú internet kiépítésében, és a mellékutcák közvilágításának korszerűsítésében. A településképbe nem illeszkedő leromlott, elöregedett épületeinket is mindenképpen szeretnénk felújítani – beszélt a tervekről a Pálfi Tamás polgármester.

HBN–BK


[related-post post_id="3611574"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában