Helyi közélet

2017.09.28. 12:15

A nagy reformátor mögött is állt egy nő

Debrecen - A reformáció 500 éves jubileumához kapcsolódóan bemutatják a Katharina Luther című filmet az Apolló Moziban.

Debrecen - A reformáció 500 éves jubileumához kapcsolódóan bemutatják a Katharina Luther című filmet az Apolló Moziban.

A szeptember 28–án (csütörtökön) 18 órakor kezdődő vetítés ingyenes. „Luther, a tökéletes férj – nem így ismerjük a nagy reformátort. Katharina von Bora és Martin Luther 1525. június 13-án házasodnak össze. Az egykori apácából a 16. század egyik legismertebb női személyisége lesz. A nők és a férfiak egyformán értékesek – állítja Luther, és hirdeti az egész birodalomban. Katharina feleségként tekintélyes gazdasszonnyá és egyenjogú beszélgetőtárssá lép elő, amint azt Luther Budapesten őrzött 1542-es végrendelete is tanúsítja.” – olvasható a film ajánlójában.

Friss német filmtermés

Október elején a Debreceni Német Kulturális Fórum szervezésében az Apolló moziban immár másodszor kínálkozik alkalom Németország, Ausztria és Svájc friss filmtermésének megismerésére – olvasható a Szemrevaló Fesztivál leírásnál a közösségi oldalon. Az Apolló moziban október 1-től 5-ig, minden nap 17 óra 45 perctől a Kertész Mihály-teremben tekinthetők meg a válogatott filmalkotások. Az előadások látogatása teljesen ingyenes, regisztráció nincs, helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában