Helyi közélet

2017.08.17. 11:16

Rászoruló gyerekeknek osztanak élelmiszercsomagot a megyében

Püspökladány - A Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Programot direkt azért hozták létre, hogy azok a juttatásokból kiszorult kicsik is kapjanak támogatást, akik nem járnak bölcsődébe.

Püspökladány - A Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Programot direkt azért hozták létre, hogy azok a juttatásokból kiszorult kicsik is kapjanak támogatást, akik nem járnak bölcsődébe.

Az első, kísérleti fázisban Hajdú, Borsod és Szabolcs megyének jut támogatás. A három megyében egy milliárd forint értékben osztanak ételcsomagokat a leghátrányosabb helyzetű települések négy esztendőt még be nem töltött gyermekei számára – erről is beszélt Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdai püspökladányi sajtótájékoztatóján.

Fotó Derencsényi István

A Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Programot direkt azért hozták létre, hogy azok a juttatásokból kiszorult kicsik is kapjanak támogatást, akik nem járnak bölcsődébe. Az akció júliusban indult útjára, eredményeként 12 ezer gyermek kap rendszeresen tartós élelmiszerekből (liszt, olaj, cukor).

A kormány nemzetstratégiai kérdésként tekint a családok támogatására, és ezen belül is a hátrányos helyzetű gyerekeket gondozó szülők segítésére. A mai magyar társadalomban elfogadhatatlan az, hogy egy kicsi azért nélkülözzön, mert esetleg a szülő alacsony végzettségű, jövedelmű"

– mondta el az államtitkár.

Czibere Károly elárulta, már előkészület alatt van a program második, országos fázisa, amely évente mintegy 12 milliárd forint értékben segíti majd a rászorulókat, a tervek szerint minimum három esztendőn keresztül.

HBN–MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában