Helyi közélet

2017.08.29. 19:42

Vetül az árnyék

<em>„Lejárt szavatosságú húst találtak az ellenőrök egy debreceni húsboltban” – na, ezek azok a hírek, amiktől az olvasónak már biztosan herótja van, hiszen ettől ő még nem fogja megtudni, hogy konkrétan melyik üzletet célszerű elkerülnie, ráadásul innentől kezdve ugye az ő szemében az a mészárszék is gyanús lesz, amelyik nem gyanús</em>. Petneházi Attila írása.

„Lejárt szavatosságú húst találtak az ellenőrök egy debreceni húsboltban” – na, ezek azok a hírek, amiktől az olvasónak már biztosan herótja van, hiszen ettől ő még nem fogja megtudni, hogy konkrétan melyik üzletet célszerű elkerülnie, ráadásul innentől kezdve ugye az ő szemében az a mészárszék is gyanús lesz, amelyik nem gyanús. Petneházi Attila írása.

Amikor annak idején az oroszok bejelentették, hogy további intézkedésig a magyar sertés náluk „nem játszik”, mindenki tudta, hogy a jó magyar tarjának kutya baja, a történteket mégis megszenvedte a teljes magyar külkereskedelem. Hasonlóképpen jártak a baromfi-, különösképpen pedig a víziszárnyas-tartók, hiszen azok is az exportstop áldozataivá váltak, akiknek a telephelyét a madárinfluenza egyébként nagy ívben elkerülte.

Magyarország azóta visszanyerte ugyan a madárinfluenzától mentes besorolását, de megörököltük helyette a tojásbotrányt. Először csak holland, német és lengyel tojásszállítmányokra vetült rá a fipronillal szennyezés árnya, aztán jött a hír, hogy magyar származású friss tojásokban is kimutatták az idehaza tiltott rovarölő szer jelenlétét. Bár egyelőre csak gyanúról beszélhetünk, az a baj az árnyékkal, hogy vetül; és ez alól nem kivétel a gyanú árnyéka sem…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában