Helyi közélet

2017.08.22. 18:43

Megemlegetik, olyan tánc lesz a Modemben

Debrecen - Különleges egynapos fesztivállal ünnepelik a Modem tizenegyedik éves fennállását szeptemberben: az ország legkiválóbb táncművészei érkeznek a cívisvárosba!

Debrecen - Különleges egynapos fesztivállal ünnepelik a Modem tizenegyedik éves fennállását szeptemberben: az ország legkiválóbb táncművészei érkeznek a cívisvárosba!

Rendkívüli egynapos fesztiválra készülnek a következő hetekben a Modemben: a Modern és Kortárs Művészeti Központ 11. születésnapja alkalmából az ország legkiválóbb táncművészei érkeznek Debrecenbe, megtölteni nemcsak a teljesen elbontott 3. emeleti kiállítóteret, de az egész épületet, sőt a Baltazár teret is.

Gyerekeknek is!

A TÁNC-TÉR egy olyan, kortárs mozdulat- és táncművészeti alkalom, amilyennel eddig még nem találkozhatott sem Debrecenben, sem a régióban a közönség. Pontosan egy hónap múlva, szeptember 23-án kortárs táncosok lepik el a Baltazár teret és a Modemet: Gergye Krisztián, Angelus Iván, Lőrinc Katalin, a Trojka Színházi Társulás, Tókos Attila és ifjabb Zsuráfszky Zoltán, valamint a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Budapest Kortárstánc Főiskola tanítványai 17 órától éjfélig lépnek – nem a hagyományos értelemben vett – színpadra.

A Modem-születésnap 16 órakor a Baltazár téren kezdődik: gyerekeknek szóló modern és kortárs táncprogrammal. 17 órakor Gemza Péter, a Csokonai Színház művészeti vezetője köszönti a résztvevőket, majd kezdődik a TÁNC-TÉR, vagyis az első debreceni mozdulat- és táncművészeti nap. Az est során a táncosok közvetlenül is reflektálnak majd a kortárs vizuális művészeti munkákra, így hozva létre izgalmas párbeszédet a művészi kifejezésformák közt. Gergye Krisztián Aukció című darabja 2014-ben elnyerte a VI. Monotánc Fesztivál fődíját, míg a Trojka Színházi Társulás a MODEM születésnapján tartja a 2017/2018-as évadra készülő darabjuk első bemutatóját.

Tánc festővásznakon, képzőművészeti gesztussorként értelmezett színpadi cselekmény, majd elárverezendő „táncképek”, kortárs néptánc, elektronikus nagybőgő, vonalak a térben, improvizációk és egy „ősbemutató” a fizikai színház, illetve a képzőművészet határmezsgyéjén – a nagyszabású est során minden színre kerül, ami a TÁNC-TÉR-be és az időbe belefér. A programot éjszaka meglepetés zárja.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában