Helyi közélet

2017.08.25. 17:56

Maradandó sérülés miatt emeltek vádat egy karambolt okozó furtai férfi ellen

Darvas, Kaba - Egy másik ügyben a tulajdonos tudta nélkül daraboltak fel és adtak el csöveket.

Darvas, Kaba - Egy másik ügyben a tulajdonos tudta nélkül daraboltak fel és adtak el csöveket.

Pénzbüntetéssel sújtaná és eltiltaná a közúti járművezetéstől a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség azt a furtai férfit, aki miatt márciusban maradandó sérülést szenvedett egy utas. A vádirat szerint a terhelt az esti órákban a harmincas tábla ellenére 55-60 kilométeres sebességgel hajtott Darvas belterületén. Az esős időben az úttest csúszott, s a férfi egy jobb kanyarban fékezés közben megcsúszott és a szembejövők sávjába áttérve karambolozott egy 45-50-es sebességgel haladó személygépkocsival. A baleset következtében a másik jármű vezetője és utasa egyaránt súlyosan megsérült, ami utóbbi esetében ráadásul maradandó fogyatékossággal párosult. A vádlott könnyebben sérült. Az ügyben a Berettyóújfalui Járásbíróságon mondanak ítéletet.

Hiába kérte a sértettet

A Püspökladányi Járásbíróságra kisebb értékű sikkasztás vétsége miatt nyújtott be vádemelést az ottani járási ügyészség. A vádhatóság közlése szerint egy kabai férfi tavaly áprilisban a nagynénjétől vásárolt ingatlant a városában, és élettársával be is költöztek az adásvételi szerződésben meghatározott időpontban (júliusban). Az illető már a szerződés megkötésekor tudott az udvaron tárolt műanyag öntözőcsatornákról. Bár a férfi a későbbiekben többször megkereste rokonát azzal, hogy szállítsa el a 18 csövet, a nő mindig megígérte, de semmi sem történt. Decemberbe a vádlott türelme elfogyott, a vezetékeket feldarabolta, majd hulladékáron eladta 40 ezer forintért.

A csövek azután visszakerültek a nagynénihez, azonban eredeti funkciójukat már nem tölthették be, így az okozott kár 150 ezer forintot tett ki (nem térült meg).

Az ügyészség büntetésként a vádlott próbára bocsátását indítványozta.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában