Helyi közélet

2017.08.15. 17:50

Ismét Hazaváró Ünnep Hajdúnánáson

Hajdúnánás - A Szent István napi rendezvények részeként idén kilencedik alkalommal szervezik meg a Hazaváró Ünnepet augusztus 19-én és 20-án.

Hajdúnánás - A Szent István napi rendezvények részeként idén kilencedik alkalommal szervezik meg a Hazaváró Ünnepet augusztus 19-én és 20-án.

A rendezvény azokat a nánásiakat szólítja, meg, akiket bár szülővárosuktól távol sodort az élet, mégis szívesen látogatnak haza Hajdúnánásra, s találkoznak hozzátartozóikkal, barátaikkal.

A hazalátogatók kora délutántól kezdve a város által kínált programokon vehetnek részt, 16 órától a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium festett kazettás mennyezetének avató ünnepségére kerül sor.

A Hajdúnánáson felnőtt Ercsey Zoltán és családja nagylelkű adományának köszönhetően egy 144 részből álló festett kazettás mennyezet díszítheti a hajdúnánási Kőrősi Csoma Sándor Református Gimnázium dísztermének mennyezetét. A festett kazetták tervezését és kivitelezését Gaál János, a népművészet mestere, a Néprajzi Múzeum nyugalmazott főrestaurátora végezte.

Főtiszteletű Dr. Hegedűs Loránt Püspök Úr, Hajdúnánás Város Díszpolgárának tiszteletére állított szobornál lehetőség nyílik az emlékezés virágainak elhelyezésére. A koszorúzás után közös sétára invitálják a résztvevőket az Aranyszalma Alkotóházba. Séta közben a vendégek megtekinthetik a 2017. május 10-én, a Madarak és Fák napjának 115. évfordulója alkalmából jeles íróink, költőink, múzeumalapítóink, a helyi kultúra kiváló képviselői emlékére ültetett díszfasort.

Késő délután „Tanyázóra” várnak mindenkit az Aranyszalma Alkotóházba - beszélgetés, ismerkedés, bemutatkozás a hazavártak és az itthoniak között.

Másnap, vasárnap délelőtt 10 órától ünnepi istentiszteletet tartanak a református templomban, illetve ünnepi szent misét a katolikus templomban. 11 órától ünnepség veszi kezdetét a református templom előtti bástyánál, ahol megáldják és megszentelik az új kenyeret.

- Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában