Helyi közélet

2017.08.23. 17:59

Idén újra „Csak Underground” helye lesz Hajdúböszörmény: startol a KEXX Fesztivál!

Hajdúböszörmény - A KEXX Fesztiválnak teljesen más a közönsége, mint a további fesztiváloknak.

Hajdúböszörmény - A KEXX Fesztiválnak teljesen más a közönsége, mint a további fesztiváloknak.

Augusztus 23. és 27. között immár hetedik alkalommal rendezik meg a hajdúböszörményi KEXX Fesztivál. A KEXX a szokásos élőzenei hip-hop, rap és drum and bass vonalon erősít leginkább. Nevéhez méltóan idén is látványos extrém sportversenyeket kínál vendégeinek a keleti régió legnagyobb nyárzáró rendezvényén.

A fesztiválozók igazi szubkultúra-paradicsomban, az underground világ Mekkájában találják magukat az augusztus végi négy napban egyfajta nyárzárásként. A gördeszka-, BMX- és görkorcsolya-versenyek mellett, break és hip-hop táncversenyeken, slam poetry előadáson, illetve sör-pong és sörivó vetélkedőkben vehetnek részt a kultúra szerelmesei.

A szervezők az ország összes pontjáról várnak versenyzőket és fesztiválozókat egyaránt. Budapestről, Miskolcról, Nyíregyházáról, Mátészalkáról, Debrecenből, Hajdú-Bihar megyei településekből és természetesen Hajdúböszörményből kiemelten.

A fesztivál a hajdúböszörményi Fürdőkert Ifjúsági és Szabadidőközpontban, illetve a közeli 800 néhyzetméteres extrémspor-tpályán/skatepark-ban kerül megrendezésre. Az extrémsport versenyeken meghívott profi, valamint amatőr görkoris, gördeszkás és bmx-es versenyzők mérik össze tudásukat. A napközbeni programok a versenyeken túl kiegészülnek a civil szervezetek témáival, mint például környezetvédelemmel, irodalmi sátorral, dartssátorral és egyéb szabadidős programokkal.

Az idén fellép a közkedvelt értelmiségi rapper csapat, a Punnany Massif és a stílusában Magyarországon úttörő Brains zenekar. Továbbá a magyar underground zenei kultúra legtöbb képviselői, köztük az ország minden pontjáról: Irie Maffia, Killakikitt, Sub Bass Monster, Hősök, Mikee Mykanic, Akkezdet Phiai, Jam Balaya, Cloud 9+...

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában