Helyi közélet

2017.08.06. 16:25

Ezüstmisék és ezüstlakodalom

Debrecen - Pappá szentelésének 25. évfordulóját ünnepelte két görögkatolikus lelkész.

Debrecen - Pappá szentelésének 25. évfordulóját ünnepelte két görögkatolikus lelkész.

Szentesi Csaba atya a Hajdúdorogi Főegyházmegye katonalelkésze, 1992. augusztus 6-án, Nyíregyházán kezdte pályafutását. Ebből az alkalomból ezüstmisét tartottak szombaton Debrecenben a Borbíró téri Megtestesülés templomban melyen számos magas rangú katona és tűzoltó tiszt is jelen volt, többek között dr. Ruszin Romulusz dandártábornok.

Fotó: Derencsényi István

Szentesi Csaba, Gadnán kezdte szolgálatát, ahol helyettes lelkész volt 1995-ig, majd az északi határhoz került, egy kis településre: Filkeházára, ahol később ő lett a parókus. Itt 2001-ig élt. Ekkor helyezték át Debrecenbe, a Csapókertbe, ahol szintén parókusi tisztséget töltött be 2006-ig. 2002-től napjainkig ő a Katolikus Tábori Püspökség tábori lelkésze, 2010-től pedig Debrecen-Józsán látja el a szervezőlelkész feladatát.

Ezüstlakodalom is egyben

25 éve szolgál Laczkó Zsolt atya. Őt szintén Nyíregyházán szentelték pappá ugyancsak 1992. augusztus 6-án. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyén 1994-ig végezte szolgálatát. Ezután 1996-ig segédlelkész lett Budapesten, majd egy picike borsodi településen Perén volt parókus 1999-ig. Onnan helyezték át a cívisvárosba, ahol 2002-ig segédlelkészként ténykedett. Jelenleg a Debreceni Katolikus Kórházlelkészség kórházlelkésze, a Kenézy Gyula Kórházban látja el szolgálatát. Laczkó Zsolt az Attila téri főszékesegyházban tartott ezüstmiséjének különlegességét az adta, hogy 25. házassági évfordulójuk alkalmából feleségével, Király Emesével ezüstlakodalmat is ültek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában